Ghidul Serviciilor
Dental Premier - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 565 vizite
Poza Chirurgie si Parodontologie
Foto

PIEZOSURGERY - CHIRURGIE ULTRASONICA, ATRAUMATICA, TEHNOLOGIE JAPONEZA DE ULTIMA ORA!

Aparatul de Piezosurgery foloseste microvibratiile ultrasonice, cu frecventa joasa, pentru a taia structurile mineralizate, dure, fara a leza tesutul moale. Puterea este presetata in functie de tipul de densitate osoasa. Acest lucru faciliteaza interventia chirurgicala, ii confera o mai mare precizie si nu in ultimul rand reduce semnificativ disconfortul resimtit de pacient postchirurgical.

Este indicat pentru osteotomie, osteoplastie, extractia chirurgicala atraumatica, remodelare osoasa si in tehnica ridicarii membranei sinusale (sinus lift), unde elimina riscul perforarii membranei in timpul descoperirii acesteia. Avantajele utilizarii piezosurgery: • Precizie superioara in taierea osului, fara pierdere osoasa • Control mai bun al piesei comparativ cu instrumentarul rotativ • Diminueaza sangerarea la nivelul campului operator • Protejeaza tesuturile moi (membrane sinusala, vase, nervi) evitand astfel aparitia complicatiilor intraoperatorii • Procesul de vindecare si de regenerare osoasa este accelerat prin lipsa necrozei in zona osteotomiei • Elimina riscul emfizemului cutanat care poate sa apara prin folosirea instrumentarului rotativ, acesta generand un effect de spray aer-apa • Reduce stresul traumatic pentru pacient • Reduce durerea si edemul postchirurgical

 

TEHNOLOGIA PRGF®-Endoret® - VINDECARE ACCELERATA!

Tehnologia PRGF este un procedeu care accelereaza vindecarea post-interventie, prin care medicul dentist, utilizand exclusiv sangele pacientului, creeaza direct in cabinet, in doar cateva minute, plasma bogata in factori de crestere care accelereaza procesul de vindecare al zonei in care s-a intervenit chirurgical (implant dentar, sinus lift etc), timpul necesar vindecarii putandu-se reduce chiar la jumatate.

CHIRURGIA ORALA

Chirurgia orala acopera urmatoarele servicii: microchirurgie, extractia dentara, rezectia apicala, chistectomia, amputatia radiculara, chirurgie orala parodontala, chirurgie orala plastica gingivala, regularizarea de creasta.

MICROCHIRURGIE

In clinica noastra interventiile chirurgicale sunt  realizate folosind tehnici minim inazive de microchirurgie, cu ajutorul lupelor şi microinstrumentarului.

Avantaje:

EXTRACTIA DENTARA

Extractia dentara se realizeaza cand un dinte este deja compromis si cand nu mai poate fi recuperat prin alte mijloace.

Folosim instrumentar de mare finete pentru o extractie ATRAUMATICA, pentru a proteja osul si gingia.

Extractia molarului de minte

Foarte frecvent molarii de minte nu au loc suficient sa erupa pe arcada si raman inclusi in os.

Extractia molarilor de minte este necesara pentru ca:

Extractia poate dura cateva minute sau in cazuri complicate se poate prelungi ca durata.

REZECTIA APICALA

Rezectia apicala reprezinta o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza prin tehnici de microchirurgie doar varful afectat al unei radacini (care prezinta un granulom sau chist). Restul de portiune de radacina sanatoasa se pastreaza, dintele ramanand functional.

Ca metoda standard, in clinica noastra, acordam o atentie deosebita prevenirii recidivei infectiei, de aceea radacina care ramane se sigileaza (se plombeaza) la varf cu materiale speciale biocompatibile, folosind microinstrumetar adaptat de mare finete.

CHISTECTOMIA

Este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza un chist (o formatiune rotunda cu lichid in interior) prezent la varful unei radacini sau ramas in os (de exemplu, dupa extractia unui dinte fara chiuretajul adecvat).

AMPUTATIA RADICULARA

Este o interventie prin care se extrage doar una din radacinile unui molar, cand aceasta este compromisa, dar celelalte sunt sanatoase si suficient de rezistente pentru a sustine molarul pe arcada.

Astfel, se poate amana pentru multi ani momentul extractiei molarului si inserarii unui implant dentar.

CHIRURGIE ORALA PARODONTALA

Chirurgia parodontala cuprinde tehnici speciale de mare actualitate de regenerare osoasa si tisulara ghidata.

In acest fel se poate prelungi mult timp viata dintilor afectati de parodontoza.

CHIRURGIE ORALA PLASTICA GINGIVALA

Chirurgia plastica gingivala cuprinde tehnici foarte exacte prin care se pot corecta defectele estetice ale gingiei.

1. Gingie foarte expusa in timpul zambetului – ,,suras gingival”

Exista cazuri in care, in timpul zambetului, se  expune o portiune mare de gingie si in acelasi timp dintii par mici, fiind inestetici. In aceste situatii , excesul de gingie se poate indeparta cu LASERUL, alungind astfel coroana clinica a dintelui, optimizand spectaculos aspectul final cosmetic.

In cazul ,,surasului gingival”, o alta metoda, efectuata tot cu ajutorul Laserului, o reprezinta vestibuloplastia, prin care se repozitioneaza corespunzator zona de insertie a buzei, astfel incat la final sa fie vizibila in timpul surasului o zona mult mai restransa din gingie.

2. Tratamentul retractiei gingivale (retractie gingivala = gingia este retrasa de pe dinte.)

Se folosesc diferite tehnici pentru repozitionarea ei la nivelul normal, cu rezultate estetice deosebite.

REGULARIZAREA DE CREASTA

Regularizarea de creasta este o interventie efectuata in cazul zonelor edentate (fara dinte), pentru a corecta conturul osului si gingiei, mai ales in cazul in care zonele de os denivelate de sub gingie sunt foarte dureroase la atingere si trebuie indepartate. Se poate regla totodata si conturul gingiei, astfel incat proteza pacientului sa se insere pe o zona cat mai neteda, fara denivelari.

REMODELAREA CHIRURGICALA A GINGIEI

Chirurgia plastica gingivala cuprinde tehnici foarte exacte prin care se pot corecta defectele estetice ale gingiei.

1) Gingie foarte expusa in timpul zambetului – ,,suras gingival”

Exista cazuri in care, in timpul zambetului, se  expune o portiune mare de gingie si in acelasi timp, dintii par mici, fiind inestetici. In aceste situatii, excesul de gingie se poate indeparta cu LASERUL, alungind astfel coroana clinica a dintelui, optimizand spectaculos aspectul final cosmetic.

In cazul ,,surasului gingival”, o alta metoda, efectuata tot cuajutorul Laserului, o reprezinta vestibuloplastia, prin care se repozitioneaza corespunzator zona de insertie a buzei, astfel incat,  la final, sa se descopere in timpul surasului o zona mult mai restransa de gingie.

2)  Tratamentul retractiei gingivale (retractie gingivala = gingia este retrasa de pe dinte)

Se folosesc diferite tehnici pentru repozitionarea ei la nivelul normal, cu rezultate estetice deosebite.

Parodontologie Ce este boala parodontala (parodontoza)?

Boala parodontala este o afectiune inflamatorie la nivelul gingiei si tesuturilor de sustinere ale dintelui.

Are o evolutie progresiva, de lunga durata, simptomele fiind discrete, existand mai multe stadii :

GINGIVITA – manifestata prin sangerare la periaj, culoare modificata a gingiilor inflamate, spre rosu-violaceu, mancarime gingivala si respiratie neplacuta. Gingivita se poate trata si vindeca prin tratament stomatologic si igiena corecta a pacientului

PARODONTITA – este o maladie severa si greu de tratat ,fiind afectate tesuturile mai profunde.

Gingiile se retrag de pe dinti, radacinile devenind vizibile , dintii devin mobili, apar pungile parodontale (spatii intre os si dinte, pline cu bacterii), putandu-se ajunge chiar la pierderea dintilor . Frecvent, acest proces distructiv prezinta putine simptome, nu este nici macar dureros. Parodontita severa instalata nu se poate vindeca in totalitate, ci doar se opreste in evolutie, prin diagnosticare precoce, controale frecvente si tratament corespunzator.

Factori favorizanti ai parodontozei

Principala cauza o reprezinta placa bacteriana si tartrul.Alti factori favorizanti sunt:

Prevenirea parodontozei

Tratamentul parodontozei

Tratamentul parodontozei se face intr o succesiune de etape :

Inainte de toate aceste tratamente, frecvent este necesara imobilizarea dintilor (de exemplu, printr-o banda foarte subtire din fibra de sticla).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.