Ghidul Serviciilor
Dental Stephany-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 436 vizite
Poza Chirurgie Orala
Foto

Chirurgia orală este o ramură a stomatologiei ce cuprinde toate intervenţiile chirurgicale efectuate în cabinetul dentar pentru a salva dinţii recuperabili, dar şi îndepărta dinţii afectaţi de complicaţii severe ale unor afecţiuni. Cu alte cuvinte, chirurgia se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor gurii, dințiilor, gingiilor, maxilarului și mandibulei sub aspect functional și estetic.

De asemenea, chirurgia orală-dentară include şi diverse manopere necesare în pregătirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare sau inserţiei implanturilor.

Chirurgia stomatologică orală o putem împărții în 2 mari subramuri în funcție de complexitatea manevrelor stomatologice:

  • Chirurgia oro-dentară {oro-maxilo-facială (OMF) sau buco-maxilo-facială(BMF)}
  • Chirurgia dento-alveolară
  • 1. Chirurgia oro-maxilo-facială (OMF) este acea diviziune a medicinii dentare care se ocupă de toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Este o ramură medicală complexă care îmbină chirurgia estetică (corectarea surplusurilor ţesuturilor şi anomaliilor dento-maxilare) şi chirurgia oncologică (extirparea tumorilor intraorale, îndepărtarea chisturilor). Chirurgia oro-maxilo-facială se realizează de cele mai multe ori la spitale specializate, cu internare, fiind nevoie de asistență permanentă a personalului medical.

    2. Chirurgia dento-alveolară este o specialitate a medicinei dentare ce se poate practica în cabinetul (clinica) de stomatologie şi care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale. Dintre aceste tratamente stomatologice enumeram pe cele mai uzuale: extracții dentare, rezecția apicală, chiuretaj subgingival, chirurgie parodontală, implantul dentar, chistectomie, etc.

    Cabinetul stomatologic Dental Stephany vă stă la dispoziție cu profesinalism și multă grijă, indiferent de complexitatea problemelor dumneavoastră de ordin stomatologic.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.