Ghidul Serviciilor
Cmi Dr. Rizea Bogdan -Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 589 vizite
Poza Endodontie
Foto

Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor datorate pulpei, ţesutul moale situat în interiorul dintelui, cunoscut în limbaj popular sub denumirea de “nervul dintelui”.

Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) este necesar atunci când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Netratată , infecţia cantonată iniţial în interiorul dintelui se extinde , în timp, spre osul maxilar şi tesuturile moi din jurul dintelui. Aceste procese patologice cauzează durere persistentă, datorată pulpei inflamate sau iritării ţesuturilor vii din jurul rădăcinii, distrugerea osului, inflamarea şi deformarea ţesuturilor din vecinatate. Numai tratamentul endodontic, prin curăţarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina pe termen lung infecţia.În timpul tratamentului endodontic, medicul îndepărtează ţesuturile inflamate sau necrozate curăţând de resturi organice şi bacterii întregul sistem de canale situat în interiorul rădăcinilor dintelui, pe care apoi îl umple etanş cu un material biocompatibil.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.