Ghidul Serviciilor
Denti Dent -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 295 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.

Dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentara.

In clinica Deni Dent  se realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale: - implanturi dentare - extractii dentare - odontectomii - rezectii apicale - chistectomii - premolarizari - chirurgie parodontala - interventii chirurgicale ajutatoare inserarii implanturilor

- interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile

Clinica stomatologica Denti Dent dispune de 3 cabinete complet utilate, cu echipamente moderne si care asigura conditii stricte de asepsie. Experienta clinica  si profesionalismul echipei  clinicii noastre garanteaza reusita oricarei interventii chirurgicale.

 

Extractia Dentara

Cand sunt necesare extractiile dentare?

In anumite situatii, in ciuda tehnicilor si a priceperii noastre, ne putem confrunta cu pacienti ai caror dinti nu mai pot fi salvati. Un dinte trebuie extras in conditiile urmatoare, exceptie facand doar molarii sau asa-zisele masele "de minte", a caror prezenta in cavitatea orala, de regula, este de prisos:

- Boli parodontale intr-o forma grava

- Forme severe de parodontoza, caz in care extractiile dentare preintampina avansarea acesteia si la structurile dentare sanatoase;

- Fenomene carioase extinse care, afectand radacina, au dus la infectii grave  ce nu mai permit recuperarea dintelui;

- Dinti afectati  care nu pot fi tratati prin rezectie apicala, extractia dentara ramanand ultima alternativa pentru prevenirea riscurilor de expansiune a infectie.

- Ingramadirea dintilor, situatie ce nu poate fi solutionata cu ajutorul tratamentelor de ortodontie cu aparat dentar fix sau mobil

- Dinti suplimentari, ce cresc uneori pe parcursul perioadei de erupere a danturii permanente si care trebuie inlaturati chirurgical;

- Fisura sau fractura verticala a radacinilor dentare;

- Pozitii defectuoase , inclusiv ale molarilor "de minte";

- Daca dintii de lapte se "incapataneaza" sa cada, vor trebuii extrasi in cabinetul stomatologic, etc.

 

In ce consta procedura de extractie dentara? Ca urmare a evaluarilor clinice, interventia poate fi efectuata in doua moduri:

- Extractie dentara simpla, recomandata in cazul dintilor vizibili, in totalitate erupti din tesutul gingival;

- Extractie dentara chirurgicala, in cazul dintilor cu o eruptie incompleta, rupti sau care nu sunt accesibili cu instrumentarul medical de specialitate.

Datorita tehnicilor prezente, extractia dentara nu este dureroasa, nici traumatizanta. Pacientii, indiferent de fobii sau de starea de anxietate, vor fi supusi procedurii de anestezie locala. In cazuri particulare, se poate realiza si anestezia prin inhalosedare (sedare constienta) Astfel, dintele si intreaga zona invecinata va fi adormita, iar interventia poate fii dusa la bun sfarsit, fara durere. Nu trebuie sa va alarmati daca veti simti o senzatie de presiune pe arcada, aceasta este complet normala.

 

Rezectia Apicala (salvarea unui dinte de la extractie)

Infecţia la vârful rădăcinii (granulom), este vizibilă pe radiografie. De multe ori simptomele pot lipsi, pacientul simţind uneori, în dreptul dintelui respectiv, o uşoară jenă mai ales la masticaţie. La radiografie, granulomul apare sub forma unei pete negre ce înconjoară vârful rădăcinii dintelui, ca un săcule? cu puroi şi ţesut infectat.

Uneori granulomul  nu dă dureri, fiind depistat întâmplător pe radiografie. Se formează cel mai frecvent la dinţii cu tratamente vechi pe canal. De aceea este nevoie de un control periodic la medicul stomatolog.

Netratarea granulomului duce la mărirea în dimensiune a acestuia, afectarea dinţilor vecini şi posibilitatea trasmiterii infectiei şi la alte organe.

Tratamentul acestui tip de infecţie este variat, de la cel conservator ( prin tratament de canal sau rezecţie apicală) la cel radical, extracţia dintelui. Tratamentul de canal este indicat doar la dinţii cu granulom de mici dimensiuni.

Rezecţia apicală însemnă secţionarea şi îndepărtarea vârfului rădăcinii, împreună cu granulomul, salvând dintele de la extracţie.

Este indicat în special la dinţii cu o singură rădăcină, la  care tratamentul de canal nu se poate realiza datorită mărimii infecţiei. Este o variantă de tratament care salvează dintele de la extracţie.

Sub anestezie locală, în dreptul rădăcinii se face o incizie ?i se îndepărtează un fragment din vârful rădăcinii, precum ?i osul afectat din jurul granulomului, apoi se sigilează capătul rădăcinii. Indicaţiile postoperatorii sunt aceleaşi ca in cazul unei extractii. Edemul din zona respectivă dispare în aproximativ 3 zile. Reacuperarea este  rapida, ca in cazul unei extractii dentare , pacientii isi pot continua activitatile zilnice imediat dupa interventie.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.