Ghidul Serviciilor
Dento Care-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 1190 vizite
Poza Implantologie
Foto

Implantul dentar este o piesa din titan, sub forma unui şurub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa.

Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, prin interventie chirurgicala. Dupa o perioada de timp, necesara integrarii in os, implantului i se ataşeaza o alta piesa, numita bont protetic, peste care medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

La ce este bun un implant dentar?

Daca ai suferit o extractie sau ai pierdut un dinte, iar in locul gol nu se pune implant, incep sa apara probleme pe termen lung.

Ce se intampla cand ai un dinte lipsa? 1. Supraeruptia

Cand aveti un dinte lipsa, dintele din partea opusa va iesi treptat, nemaifiind oprit de dintele lipsa, iar radacina sa va fi expusa. Din aceasta cauza, acest dinte se va caria de 7 ori mai repede si va trebui si el extras.

2. Migrarea dintilor vecini

Dintii invecinati incep imediat sa se incline si sa migreze iar acest lucru va duce la costuri suplimentare. Pentru a salva dintii migrati este necesar un tratament ortodontic (aparat dentar) si inserarea unui implant dentar.

3. Formarea pungilor parodontale

Sub dintii inclinati se vor forma pungi parodontale (procesul distructiv al gingiei prin colectarea de puroi). Dintii paradontici pot deveni foarte mobili iar de cele mai multe ori acestia se extrag. Pentru tratament este nevoie de parodontoza, ortodontie si apoi inserarea unui implant dentar.

Pierderea osului

Netratate la timp, pungile parodontale vor slabi osul, ceea ce va duce la reabsorbtia acestuia. Dintii vor trebui extrasi, fara a mai exista vreo sansa de a fi salvati. In acest moment, pentru tratament va fi nevoie de aditie de os pentru a putea insera un implant dentar, ceea ce duce la costuri si mai mari.

Nu pierde timpul! Daca ai un singur dinte lipsa si nu te tratezi la timp, mai devreme sau mai tarziu iti poti pierde toti dintii din gura. Orice dinte lipsa porneste un nou ciclu descris mai sus

Ce beneficii aduce implantul dentar? Dictie

Dintii fixati pe implanturile dentare confera siguranta si claritate vorbirii, cu un ton normal si relaxat

Confort

Implantul dentar elimina durerea si disconfortul creat de scoaterea protezelor. De asemenea ancoreaza protezele ferm de os, iar problemele cu nervii expusi la dintii stalpi dispar complet.

Estetica

Implantul dentara arata si se simte exact ca un dinte natural. In momentul in care dintii lipsesc, obrazul se lasa iar fata pare mai batrana. Implanturile dentare opresc acest proces.

Protejeaza dintii naturali

Implanturile dentare protejeaza de la distrugere dintii invecinati si pe cei opusi.

Protejeaza osul

Implantul protejeaza osul in care este intregrat pentru ca osul este supus unei utilizari naturale. Un implant de calitate superioara imbunatateste acest tip de protectie.

Masticatie si gust

Implanturil dentar restaureaza masticatia la nivel similar cu al dintilor naturali. Proteza nu mai are nevoie de schelet metalic iar eliminarea lui reda gustul si savoarea alimentelor.

Inserarea unui implant

Pasul 1 - Operatia de inserare

In timpul acestei operatii se insereaza implanturile in os, se acopera cu suruburi si se coase gingia deasupra lor.

Pasul 2 - Vindecarea osului

In timpul acestei faze, osul si gingia se vindeca si creeaza lent tesut care adera ferm la suprafata implantului.

Pasul 3 - Refacerea gingiei

Deseori ori este necesara o interventie suplimentara care sa formeze corect gingia fixa de deasupra implantului.

Pasul 4 - Descoperirea implantului

Se descopera implantul si se instaleaza un surub de vindecare care permite conformarea corecta a gingiei în jurul lui.

Pasul 5 - Protezarea implantului

Se iau amprente si se executa in laborator coroana artificiala sau proteza, care mai apoi sunt fixate de implanturi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.