Ghidul Serviciilor
Dentomatic Med-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 285 vizite
Poza Terapie dentara
Foto

Tratamentul cariilor

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților și reprezintă o leziune ce se manifestă printr-o pierdere treptată și localizată de țesut dur dentar. În stadiul de carie incipientă ea nu poate fi observată decât de medicul dentist, de aceea noi vă recomandăm efectuarea de controale regulate. Când caria a fost sesizată de pacient, leziunile carioase sunt avansate. Este important ca leziunea să fie surprinsă cât mai devreme deoarece astfel tratamentul se face cu sacrificiu mai mic de țesut dentar sănătos. O carie avansată se poate complica prin afectarea pulpei și va necesita tratament endodontic.

Tratamentul cariei presupune mai întâi îndepărtarea țesutului dentar afectat până se ajunge la țesut dentar sănătos, apoi tratament endodontic dacă a avut loc și afectarea pulpei și în final reconstrucția coronară printr-o plombă. În clinica noastră se realizează plombe din materiale compozite și din cimenturi dentare.

Endodonția

Endodonția sau tratamentul de canal este partea stomatologiei care se ocupă cu afecțiunile și tratamentul canalului radicular. În clinica Dentomatic MED se acordă atenție deosebită acestor tratamente stomatologice ce sunt baza unor tratamente protetice mai complexe, scopul tratamentului endodontic fiind de a prelungi viața unui dinte.

Pulpa dentară se poate inflama, infecta sau necroza în anumite situații (cel mai frecvent ca o complicație a cariei dentare). Ajunsă în această situație, pulpa dentară trebuie îndepărtată iar acest lucru se face prin tratamentul de canal. În funcție de particularitățile cazului, tratamentul endodontic se poate încheia într-o ședință sau poate necesita 2-3 sau chiar mai multe ședințe ulterioare.

Tratamentul de canal în general nu doare, se face sub anestezie, presupune curățarea canalului/canalelor radiculare și obturația ulterioară a acestora cu un material special (în general gutapercă). După ce i s-a făcut un tratament de canal este recomandat ca dintele să fie acoperit cu o coroană dentară.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.