Ghidul Serviciilor
Dentovet - Cabinet Veterinar De Stomatologie, Cluj Napoca
inapoi la firma 622 vizite
Poza Cazuri de stomatologie veterinara la caini
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Despicaturile de palat la caini pot fi despicaturi anterioare de palat dur, posterioare de palat dur, asociate sau nu cu despicaturile de buza si palat moale. Despicaturile de buza sunt cunoscute in popor drept buza de iepure.

Palatoschizisul este sinonim cu despicatura de palat dur si gura de lup. Palatoschizisul este o urgenta chirurgicala. Urgenta chirurgicala se datoreaza faptului ca palatoschizisul presupune o comunicare larga intre cavitatea orala si cea nazala. In mod normal, cele doua cavitati sunt separate de doua mucoase, nazala si palatinala, dar si de o lama de os. Despicaturile apar in timpul vietii uterine, atunci cand mugurii embrionari nu fuzioneaza din varii motive, ramanand de sine statatori. Factorii predispozanti incriminati in aparitia acestei sunt lipsa acidului folic.

Ilustram patologia despicaturile de palat la caini cu un caz in care despicatura de buza este asociata, cu despicatura de palat. Fie ca despicatura de palat intereseaza doar palatul anterior, fie se poate asocia cu o despicatura de palat mai extinsa. Aceasta anomalie este cunoscuta sub denumirea de ”buza de iepure”. Interventia chirurgicala de corectare a defectului se va realiza doar in momentul in care puiul este apt sa fie supus unei anestezii inhalatorii. Acest lucru poate fi posibil intre 2 si 5 luni de viata. Pana atunci, suntem alaturi de dumneavoastra cu sfaturi competente si chiar cu proteze de silicon care sa ajute la hranirea corespunzatoare a puiului.

Cabinetul veterinar Dentovet va ofera suport inca din primele ore de viata. Nu ezitati sa ne contactati!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.