Detartrajul la caini este o manopera uzuala. Exact ca in cazul oamenilor, consultul in vederea evaluarii oportunitatii realizarii unui detartraj, ar trebui sa aiba loc o data la sase luni.
Exista false mituri conform carora o data facut detartrajul, acesta va trebui facut mai des. Nu, doar dumneavoastra, ca proprietari veti acorda o atentie mai crescuta acestui aspect.
Studiile arata ca lipsa igienei dentare acasa post detartraj va aduce compozitia florei bucale in sase saptamani la nivelul de dinaintea detartrajului.
Detartrajul la caini se realizeaza in anestezie generala inhalatorie. Nu exista stomatologie fara anestezie. Povestile din folclorul popular cum ca se poate face detartraj fara anestezie sunt doar simple fabulatii. Fara anestezie generala riscul accidentarii copilului patruped este maxim. Lucram pe milimetru patrat, cu instrumente taioase. In consecinta, orice miscare poate produce leziuni dramatice. Riscul aspiratiei apei in plamani, cu toate consecintele nefaste ale acestui lucru, este de asemenea crescut daca nu lucram in anestezie. Aparatul de detartraj folosit de noi este de ultima generatie asigurand minima sensibilitate post interventie, si eficienta maxima, scazand timpul de lucru.
Deci, detartrajul la caini este o manopera uzuala, imperios necesara in viata copilului patruped.
In cadrul sedintei de detartraj va vom indica posibilele probleme descoperite, le vom investiga radiologic si va vom raspunde intrebarilor.
Va invitam sa cititi mai multe sfaturi legate de intretinerea sanatatii orale a animalelor de companie la sectiunea Informatii utile de pe dentovet.ro