Ghidul Serviciilor
Dentovet - Cabinet Veterinar De Stomatologie, Cluj Napoca
inapoi la firma 650 vizite
Poza Cazuri de stomatologie veterinara la caini
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Stomatita ulcero-necrotica la caini apare ca o reactie autoimuna la placa bacteriana prezenta pe suprafetele dentare ale dintilor. Aceasta patologie este cunoscuta in literatura de specialitate sub numele de C.C.U.S (Canine Chronic Ulcerative Stomatitis) sau C.U.P.S. (Canine Ulcerative Paradental Stomatitis).

Atunci cand vorbim despre stomatita ulcero-necrotica la caini, trebuie sa stim ca reprezinta o suferinta in tacere de dimensiuni mari. Companionul afectat de stomatita ulcero-necrotica refuza hrana. Acest comportament apare pentru ca orice masa ii provoaca durere. Leziunile caracteristice in stomatita ulcero-necrotica sunt acele ulceratii de tip ”kissing ulcers”. Aceste ulceratii se localizeaza initial la nivelul mucoasei. Acestea cuprind apoi tot mai multe straturi. Aici avem un caz de afectare pana la nivelul fibrelor musculare. Stomatita ulcero-necrotica se intalneste la indivizii din populatia canina care prezinta cantitati insemnate de tartru. Acesta era acoperit de placa bacteriana, pe un fond genetic predispozant.

Unele studii au aratat o predispozitie a anumitor rase pentru aceasta patologie. Noi, insa, am intalnit reprezentanti ai altor rase pe care studiile le prezentau. De aceea noi sustinem ideea predispozitiei individuale, mai mult decat a rasei, predispozitie favorizata de lipsa igienei orale. In absolut toate cazurile mirosul gurii este unul specific, aproape intolerabil.

Tehnici inovative – recunoastere internationala
Pentru ca suntem pasionati de ceea ce facem si ne dorim sa aducem noutati in liniile de tratament, care necesita perfectare, noi lucram cu imunitatea pacientilor nostri. Astfel folosim cu succes injectiile cu PRP, iar aceasta tehnica am expus-o la Congresul European de Stomatologie Veterinara, de la Utrecht din 2019. Aceste injectii cu plasma centrifugata, nu suplinesc masurile terapeutice existente. Ele, insa, scurteaza timpul de vindecare postinterventie.

Pacientii se prezinta, de obicei, atunci cand ulceratiile extinse sunt extrem de dureroase, refuza mancarea, cu o halena fetida, cu gingii sangerande, dar mai ales cu dinti imbracati la propriu de tartru si placa bacteriana orala. Leziunile patognomonice sunt acele ulcere in oglinda unde se poate observa pe mucoasa adiacenta conturul dintilor. Ulcerele sunt usor sangerande si impresionante ca dimensiuni.

Daca aveti suspiciuni ca patrupedul dumneavoastra prezinta stomatita ulcero-necrotica, nu ezitati sa ne contactati.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.