Ghidul Serviciilor
Deos Dental - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 26 vizite
Poza Chirurgie Laser
Foto

Tratamentul cu PRP ajuta la reducerea durerii si inflamatiei în alveolita postextractionala, contribuind la producerea de citokine antiinflamatorii si permitându-le pacientilor sa se bucure de o recuperare mai putin dureroasa si mai confortabila.

Autoplasma are proprietati antibacteriene, ajutând la reducerea riscului de infectie si la crearea unui mediu sanatos de vindecare. Totodata, reduce inflamatiile si edemele, diminuând simptomele post extractie.

Autoplasma bogata în trombocite favorizeaza regenerarea osului alveolar, ajutând la prevenirea resorbtiei osoase si la îmbunatatirea stabilitatii implanturilor. Aceasta întareste tesuturile de sustinere a dintilor, contribuind la diminuarea mobilitatii dentare.

PRP stimuleaza cresterea noilor vase sanguine, ceea ce duce la o vindecare mai rapida si mai eficienta a locului de extractie, contribuind la regenerarea tesuturilor si la minimizarea cicatricilor.

Alveolita postextractionala este o complicatie frecventa în urma extractiei dentare care poate provoca dureri foarte mari si încetini procesul de vindecare. Printre factorii care contribuie la dezvoltarea alveolitei se numara diabetul zaharat sau boli care compromit imunitatea pacientului, contraceptivele orale (datorita estrogenului continut în acestea), o igiena dentara precara, infectiile bacteriene si fumatul.

Metodele traditionale de tratament pentru alveolita postextractionala implica curatarea alveolei si plasarea unui pansament, dar aceste metode pot fi dureroase si pot sa nu ofere un tratament eficient. Terapia cu plasma bogata în trombocite (PRP) ofera o solutie mai inovatoare la aceasta problema.

Tratamentul presupune injectarea unei solutii concentrate de factori de crestere si trombocite derivate din sângele propriu al pacientului în zona afectata – autoplasma. Stimulând raspunsul natural de vindecare al organismului, aceasta ajuta la regenerarea tesuturilor si reduce durerea si inflamatia. Tratamentul se efectueaza de obicei într-o singura sedinta si implica un disconfort minim, ceea ce îl face o alternativa superioara tratamentelor traditionale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.