Ghidul Serviciilor
Dependent Care - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 94 vizite
Poza Tratament carii dentare
Foto

Caria dentara este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate . Poate afecta atat dintii de lapte, cat si dantura permanenta. Tratamentul implica indepartarea tesuturilor afectate pana se ajunge la tesut sanatos ( pentru a preveni reaparitia cariei ) si umplerea cavitatii create cu un material din compozit   asemanator  dintelui.

Caria dentara poate fi cauzata de mai multi factori printre care amintim : placa bacteriana, igiena deficitara , unele alimente dar si predispozitia genetica .

Pentru  prevenirea  complicatiilor ( abces dentar, infectii ale gingiei,  ale osului sau chiar pierderea dintelui afectat ) , este foarte important sa nu se amane  tratarea cariilor.

        CUM SE TRATEAZA CARIA DENTARA Plomba dentara

Este principalul tratament folosit in cazul cariilor. In prima faza , medicul curata zona afectata de caria dentara , apoi va pune o plomba dintr-un material din compozit   asemanator  dintelui .

Tratament de canal

Atunci cand distructia cauzata de cariile dentare este aproape de nerv sau deja afecteaza nervul  , medicul va recomanda tratamentul de canal  . Tratamentul de canal  presupune îndepartarea nervului  , un tesut conjunctiv ce contine vase de sânge si fibre nervoase din centrul dintelui .

Dupa extragerea nervului ( pulpei dentare afectate ) se curata spatiul ramas, si se pregateste  plombarea radacinii .

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.