Ghidul Serviciilor
Centrul Dermatologic Dermavision-Cluj Napoca
inapoi la firma 1525 vizite
Poza Injectari cu Botox
Foto
Foto

Ce este Botoxul? 

Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Botox este marca firmei Allergan, INC din Statele Unite si este o substanta derivata a bacteriei Clostridium Botulinum. Cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local, blocand temporar transmiterea inpulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii din zona in care a fost injectata. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile. FDA (Food and Drug Administration, organism de control al medicamentelor pe piata americana) a aprobat utilizarea injectiilor cu botox in tratarea ridurilor faciale moderate si severe in aprilie 2002. Conform ASPS (Societatea Americana pentru Chirurgie Plastica si Estetica) peste 1,6 milioane de americani au apelat la aceasta procedura. Tratamentul nu a fost aprobat doar in SUA, ci si in alte 70 de tari din lume.

 Ce zone se pot trata?

Botox se foloseste in general pentru etajul superior al fetei. Cele mai frecvente zone injectate sunt ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului (" laba gastii") .

 

Procedura de injectare 

Medicul va va injecta aceasta substanta direct in muschii din zonele afectate de riduri. Inainte de a face injectiile, acesta va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate in functie de structura fetei si de mobilitatea muschilor faciali.Intreaga procedura dureaza in jur de 10 -15 minute. Sunt necesare de la 4 la 10 injectii in functie de zona tratata. Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin si din aceasta cauza disconfortul este minim. Nu este necesara anestezia.

 

Dupa injectare

Recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj. Veti putea observa o ameliorare a ridurilor dupa 3 pana la 7 zile, iar efectul poate dura 4-6 luni. Rezultatele pot varia. Dupa o anumita perioada de timp, ridurile vor redeveni vizibile dupa ce efectele toxinei botulinice vor disparea.  

Efecte secundare

Sint putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot apare reactii alergice desi sint rare.

Posibile efecte secundare:

-    dureri de cap

-    simptome asematoare celor gripale

-    "caderea pleoapei"

-    greata-    vedere in ceata

-    miscari usoare necontrolate ale ochiulu

i-    dureri faciale

-    inrosirea zonei injectate 

 

Precautii si contraindicatii.

Nu este recomandata folosirea Botoxului daca:

* aveti o infectie in zona in care ar trebui injectat acesta

* sunteti alergica la oricare dintre ingrediente

* sunteti insarcinata sau credeti ca ati putea f

i* aveti afectiuni neurologice (ex. miastenia gravis).

 

Botox pentru tanspiratie excesiva

Transpiratia excesiva ( hiperhidroza) poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Injectata local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoripare, blocand producerea transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre 3-7 zile de la injectare si dureaza intre 3-12 luni. Sunt necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.