Ghidul Serviciilor
Centrul Dermatologic Dermavision-Cluj Napoca
inapoi la firma 1525 vizite
Poza Testari alergologice
Foto
Foto

Alergia reprezinta o reactie anormala a organismului la una sau mai multe substante care, in mod normal, sunt inofensive si tolerate de majoritatea persoanelor. Substantele care provoaca manifestarile alergice sunt denumite alergeni.

La expunerea la alergeni, reactiile organismului sunt dintre cele mai neasteptate, dar cele mai frecvente se produc la nivelul pielii, mucoaselor si la nivelul cailor respiratorii in cadrul unor boli alergice ca urticarie, angioedem, dermatite, rinite, astm bronsic etc. sau, mai rar, pot aparea reactii generalizate cuprinzand mai multe organe si sisteme.Diagnosticul alergiei si depistarea substantei (alergenului) care cauzeaza reactia alergica este uneori dificila, necesitand coroborarea de catre medic a mai multor date obtinute din anamneza, examenul clinic complet al pacientului si rezultatele mai multor investigatii clinice, biologice si paraclinice. In functie de datele obtinute si diagnosticul de suspiciune stabilit, medicul va indica efectuarea testelor alergologice specifice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.