Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Dermavital-Bucuresti
inapoi la firma 6892 vizite
Poza Tratament varice
Foto

Ce sunt de fapt varicele superficiale sau spider veins?

Varicele superficiale sau “in panza de paianjen – Spider Veins” – cunoscute in lumea medicala ca telangiectazii – dilatatii varicoase, sunt vene de calibru subtire localizate tangent la suprafata pielii. In ciuda faptului ca aceste vene fine sunt conectate cu sistemul venos general ele nu reprezinta o parte esentiala din el. Se pot regasi oriunde pe suprafata corpului, dar mai ales pe fata (in cadrul cuperozei/rozaceei) si pe membrele inferioare.

Cauzele varicei

Un numar de factori contribuie la dezvoltarea varicelor in “panza de paianjen” printre care cele mai frecvente sunt:

- ereditari

- sarcina si alte stari ce cauzeaza dezechilibru hormonal

- cresterea in greutate

- ortostatism prelungit (stat in picioare)

- unele medicamente.

Varicele superficiale iau de obicei una din urmatoarele trei forme de baza:

Tratament varice : procedura

In cadrul tratamentului varicei cu IPL, se aplică un gel la nivelul zonei de tratat apoi IPL-ul. Pacientul simte senzaţia de înţepătură care dispare rapid.Pacientului i se protejează ochii cu ochelari speciali. Lumina intens pulsata este absorbita de catre vasele de sange (mai precis de hemoglobina din vase) care sunt astfel distruse prin termoliza. Odata distruse, sangele nu mai circula prin ele si dispare acel aspectul atat de neplacut.

Inainte de tratamentul pentru varice

Este recomandat să nu existe expunere la radiatii U.V. cu 4 săptămâni înaintea tratamentului. Tratamentul pentru varice nu are rezultate pe tegumente închise la culoare (piele asiatică, africană).

Dupa tratamentul pentru varice

Imediat după tratament varice poate apare o roşeaţă şi un edem discret care pot dura de la câteva ore la 2-3 zile. Vasele devin mai albăstrui sau maronii când se iniţiază procesul de coagulare. In ziua următoare tratamentului pentru varice se pot aplica pungi cu gheaţă la nevoie. Riscul de pigmentare al tegumentului după acest tratament este minim, dar pentru siguranţa, se indică utilizarea de creme cu factori de protecţie solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiaţii U.V.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.