Ghidul Serviciilor
Canada - Ambasada Canadei In Romania
inapoi la firma 40586 vizite
Poza Conditii de calatorie
Foto

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Canada.

Scopurile cele mai frecvente pentru care sunt acordate vizele sunt vizita, imigrare, studii şi contracte de muncă.

Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Vizele se obţin de la orice misiune diplomatică sau oficiu consular canadian din străinătate. Autorităţile canadiene de frontieră pot, în unele cazuri, să precizeze un termen mai mic de şedere decât cel obişnuit (şase luni), acesta înscriindu-se sub ştampila de intrare în Canada.

De regulă, ofiţerii de frontieră avizează persoanele respective asupra perioadei de şedere. Se recomandă ca cetăţenii români să solicite informaţii suplimentare în cazul în care au unele neclarităţi.

Vizele în scop de studii şi de muncă se acordă numai pe timp limitat. În România, vizele se pot obţine de la Ambasada Canadei din Bucureşti. 

 

Pentru detalii suplimentare privind regimul vizelor canadiene şi al imigraţiei, recomandăm consultarea informaţiilor prezentate de autorităţile canadiene:

 

Sistemul medical

Canada nu suportă cheltuielile privind serviciile de spitalizare şi cele medicale, care sunt foarte costisitoare. Se impune încheierea unor asigurări medicale şi de călătorie în România, înaintea efectuării deplasării în Canada. De aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în Canada să încheie poliţe de asigurare de călătorie care includ şi acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces. Recomandăm ca aceste poliţe de asigurare să acopere întreaga durată a călătoriei, din ziua plecării din România până în ziua întoarcerii.

Condiţii privind traficul auto

Starea generala a infrastructurii rutiere este foarte bună. Circulaţia auto se efectueaza pe partea dreaptă a drumului public. Viteza este limitată la 100 km/oră pe autostradă, iar în oraşe între 50 şi 80 km/oră. Depăşirea vitezei legale costituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi substanţiale şi penalizări sub formă de puncte. Parcarea se face, în general, contra cost.

Întrucât în Canada fiecare provincie şi teritoriu are reguli şi norme proprii de circulaţie şi de emitere a permiselor de conducere, detalii specifice în funcţie de provincie se pot afla la departamentele de informaţii: www.tc.gc.ca/routier/province.htm#conditions şi la www.mto.gov.on.ca/french/dandv/driver/demerit.htm

Reglementări vamale

Importul în Canada al următoarelor mărfuri poate fi reglementat, controlat (necesitând un permis special) sau interzis, după caz: arme de foc sau alte arme (articole pirotehnice); droguri; produse provenind de la specii pe cale de dispariţie (fildeş, corali, produse din piele de reptilă); bunuri culturale (antichităţi, obiecte culturale). Suma limită în valută care poate fi introdusă şi scoasă din Canada este de 10.000 dolari canadieni de pesoana.

Limitele cantitative pentru anumite produse care se introduc în Canada sunt: 1.14 litri băuturi spirtoase; 1.5 litri vin ; 8.5 l bere ; maximum 200 ţigări ; 50 de trabucuri ; 200 grame de tutun fabricat. Pentru cantităţile ce depăşesc aceste limite este necesară autorizaţie specială. Cantităţile sunt stabilite de fiecare provincie sau teritoriu. Evitarea transportului de produse alimentare de origine animală şi vegetală este necesară. Pentru cadouri ce depăşesc suma de 60 dolari canadieni se aplică taxe vamale.

Informaţii suplimentare privind regimul vamal aplicat de Canada pot fi obţinute de la Agenţia Canadiană de Inspectare a Alimentelor (www.inspection.gc.ca) sau Agentia Serviciilor Frontaliere (http://www.cbsa-asfc.gc.ca/).

Regimul medicamentelor 

Medicamentele pentru uz personal trebuie sa fie introduse în ambalajul original, iar posesorul trebuie să deţină o reţetă, o copie a acesteia sau o scrisoare din partea medicului care a prescris reţeta.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie care intră pe teritoriul canadian pot fi supuse unei perioade de carantină. Detalii despre regimul animalelor de companie pot fi obinute de la Agenţia Serviciilor Frontaliere a Canadei (http://www.cbsa-asfc.gc.ca/).   

 

SURSA:mae.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.