Ghidul Serviciilor
Diete De Slabit
inapoi la firma 463 vizite
Poza Diete de ingrasat
Foto

Scaderea ponderala se obtine mai usor atunci cand bolnavul respecta cu strictete prescriptiile medicale, dar ingrasarea celor foarte slabi este mult mai complicata. Starea ponderala deficitara (om slab sau chiar casectic) poate fi determinata de afectiuni cronice digestive (anaciditate, ulcer), de existenta unor focare infectioase cronice, de tuberculoza, hipertiroidie, anemie pernicioasa, cancer.

 

Alaturi de aceste cauze patologice, care sunt independente de vointa omului, exista altele care depind numai de el. In aceasta categorie intra alcoolismul, tabagismul si drogurile. Prezinta stare ponderala deficitara copiii hipotrofici si adolescentii inalti si foarte slabi sau scunzi si slabi, la originea acestei suferinte putand sta unele tulburari hormonale. In acest caz un tratament hormonal recomandat de specialistul endocrinolog poate da rezultate bune si poate duce la o dezvoltare ponderala (dar si staturala) corespunzatoare varstei. Prin inot, mers pe jos sau cu bicicleta, prin gimnastica zilnica, prin consumul de fructe si legume (coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide, nuci si alune turcesti), dar si de paste fainoase, paine integrala (circa 500 g pe zi), branzeturi grase si miere de albine, insusi bolnavul poate contribui la dezvoltarea sa ponderala normala.

Formule de plante care stimuleaza pofta de mancare Cateva formule de plante care stimuleaza pofta de mancare, usureaza digestia si contribuie la o cat mai buna asimilare a alimentelor merita atentie: Infuzie preparata dintr-o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi, intre mesele principale din urmatoarele plante: tintaura 10 g, pelin 20 g, anghinare 10 g, cornuri de hamei 30 g, papadie 30 g. Pentru cei ce nu au posibilitatea de a prepara zilnic infuzii le recomandam urmatoarea tinctura din care se iau 20 de picaturi in putina apa, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale: tinctura de gentiana 20 g, tinctura de coji de portocale amare 40 g, tinctura de scortisoara 20 g, tinctura de pelin 20 g. Ca tonice generale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale: frunze de nuc, troscotul, rizomii de pir, cimbru, tintaura si fructele de maces. Prin continutul lor bogat in substante active energizante, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, sunt recomandate in stadiul de convalescenta, dupa bolile infectioase sau dupa alte boli consumptive (care slabesc bolnavul), atat la persoanele in varsta, cat si la copii. Toate infuziile sau decocturile din plantele mentionate trebuie indulcite cu miere de albine, atat pentru corectarea gustului lor cat si pentru aportul energetic furnizat de glucidele continute.

Combinatii eficiente de plante In cazurile in care, prin boala, se produc carente de saruri minerale, urmatoarea formula fitoterapeutica poate acoperi cu succes necesarul de monoelemente, dar si oligoelemente esentiale: infuzie preparata dintr-o lingura de amestec de plante la o cana cu apa din care se beau 2-3 cani pe zi, inaintea meselor principale: coada calului 20 g, troscot 20 g, frunze de podbal 30 g, frunze de menta 10 g,  fructe de ienupar 10 g, cornuri de hamei 10 g.

Una dintre cauzele diminuarii poftei de mancare si a scaderii ponderale accentuate este si alcoolismul. S-a constatat ca persoanele cu mare labilitate psihica, excesiv de sentimentale si de afective, sunt cele predispuse si cele mai receptive la acest viciu, care nu este nici nou si nici limitat la un numar restrans de oameni. Fitoterapia, combinata cu psihoterapia (bazata in special pe ridicarea calitatilor volitive ale alcoolicilor) poate veni in ajutorul celor care doresc sa se “vindece” de acest viciu si de efectele nocive si psiho-sociale ale acestei practici.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.