Ghidul Serviciilor
Divin Dental- Cabinet Stomatologic- Ploiesti
inapoi la firma 586 vizite
Poza Implant dentar
Foto
Foto

Despre implantologie

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o radacina artificiala care inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Arata asemeni unui surub obisnuit si este construit din aliaj de titan, un material perfect biocompatibil cu corpul nostru.

Cand este indicat implantul dentar?

Mai jos vom scrie cateva informatii utile despre indicatiile implantului dentar insa trebuie sa stiti ca acestea sunt niste informatii cu caracter general. Numai in cadrul unei consultatii riguros realizate de catre medicul nostru specialist veti afla care este situatia exacta si ce plan de tratament este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Avem 3 situatii :

  • In cazul lipsei unui singur dinte, implantul dentar este solutia ideala deoarece astfel dintii alaturati raman neatinsi, fara a fi slefuiti sau tratati. Protezarea pe implant trebuie facuta cat mai repede, pentru a preveni migrarea dintilor alaturati, tulburarile de ocluzie ( muscatura) sau durerile articulatiilor maxilarelor.
  • In cazul lipsei mai multor dinti, situatie in care se va realiza o lucrare protetica ce se va sprijini pe mai multe implanturi.
  • In cazul lipsei tuturor dintilor, solutia optima o reprezinta realizarea de implanturi – ce devin baza de fixare pentru o punte dentara cimentata sau proteza cu capse. Diferenta dintre cele doua variante consta in numarul de implanturi necesar: pentru punte dentara sunt necesare 6 pana la maxim 10 implanturi iar pentru proteza sunt suficiente 2-4 implanturi.
  • Care sunt etapele necesare pentru inserarea unui implant?

  • Etapa de diagnostic
  • Pe baza examenului clinic(aprecierea starii de sanatate prin analize de laborator ) si pe baza examenului radiologic ( radiografii, computer tomograf- prin care se fac masuratori precise ), medicul specialist va alege implantul optim pentru dumneavoastra in ceea ce priveste : lungimea, diametrul si pozitionarea sa in osul maxilar/ mandibular.

  • Etapa chirurgicala - lipsita de durere si netraumatizanta
  • Implantul se va insera in osul maxilar sau mandibular sub anestezie locala, in conditii de perfecta sterilitate.

  • Etapa de vindecare
  • Dureaza 3-4 luni, timp in care osul se va depune in jurul implantului facand corp comun cu acesta. Astfel se realizeaza osteointegrarea.

  • Etapa de realizare a lucrarii protetice
  • Este etapa in care se va face o mica incizie in dreptul implantului si se va monta un conformator gingival. Ulterior va urma bontul de transfer cu care se va lua amprenta pentru viitoarea lucrare. Aceasta va fi realizata in laboratorul de tehnica dentara.

    Exista riscul ca organismul sa respinga implantul dentar?

    Implantul dentar este realizat din titan, care nu interactioneaza cu organismul, in concluzie nu va putea fi respins.

    Exista insa situatii in care implantul nu se prinde de os:

    – nu exista suficient os si totusi se hotaraste sa se puna implant fara a adauga in prealabil os suplimentar

    – lipsa de igienizare a implanturilor de catre pacient

    – boli cronice grave care afecteaza calitatea osului

    Igiena implantului dentarTrebuie sa stiti ca respectarea pasilor corecti de igiena orala, a controalelor periodice ( o data la 6 luni ) si a sedintelor de profilaxie sunt esentiale pentru ca implanturile dentare sa fie o solutie de durata si o investitie sigura .

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.