Ghidul Serviciilor
Cmi Dr. Iliescu Raluca
inapoi la firma 2029 vizite
Poza Dermatologie
Foto
Foto
Foto

La cabinetul de dermatologie dr. Raluca Iliescu din Bucuresti oferim consultatii si tratamente dermatologice pentru adulti si copii, femei si barbati, pacientii beneficiind de confidentialitate absoluta.

Diagnostic si metode de tratament in dermatologie

Pentru a stabili diagnosticul, de obicei in dermatologie este suficient examenul clinic, insa uneori sunt necesare si analize de laborator.

Desi majoritatea tratamentelor din dermatologie sunt relativ simple si se pot aplica de catre pacient la domiciliu conform recomandarilor doctorului, exista tratamente care se realizeaza in cabinetul de dermatologie de catre medic, folosind tehnici adecvate (crioterapie, electro-cauterizare, excizie, fototerapie, infiltratii etc).

Detalii despre aceste metode dermatologice puteti gasi in pagina de tratamente.

▲ Dermatologie pentru o piele sanatoasa

Pielea sanatoasa are o culoare uniforma, este elastica si catifelata. Cand aceste caracteristici se modifica sau cand apar intreruperi ale continuitatii pielii, este indicata o consultatie la medicul dermatolog.

La cabinetul de dermatologie tratam frecvent urmatoarele afectiuni cutanate:

Daca aveti o afectiune a pielii, pentru a-i reda sanatatea si vitalitatea va invitam la cabinetul nostru de dermatologie din Bucuresti pentru diagnosticarea si tratamentul acesteia.

▲ Dermatologie pentru sanatatea membranelor mucoase

Membranele mucoase sunt reprezentate de zonele fine si umede care continua pielea catre cavitati. In dermatologie membranele mucoase accesibile examinarii sunt: mucoasa bucala, mucoasa faringiana, mucoasa genitala (vaginala, vulvara, a glandului, a preputului).

Membranele mucoase sanatoase nu au intreruperi. Orice modificare a culorii sau suprafatei precum si cresterea accentuata a umiditatii (secretii) ridica problema unor afectiuni si pentru clarificare este indicata vizitarea unui cabinet de dermatologie.

Mucoasa bucala poate sa prezinte afte (leziuni dureroase cu lipsa de substanta), herpes, candidoza, formatiuni tumorale benigne sau maligne, leziuni alergice sau traumatice legate de lucrarile dentare.

Mucoasa genitala poate sa prezinte de asemenea herpes, candidoza, afte, alergii, tumori si, desigur, leziuni specifice diverselor boli venerice.

Aceste probleme sunt tot de competenta medicului dermatolog, si pentru sanatatea membranelor mucoase este necesara o consultatie la un cabinet de dermatologie pentru a diagnostica si trata la timp afectiunea.

▲ Dermatologie pentru un par sanatos

Parul sanatos este suplu, stralucitor si acopera uniform scalpul. Scalpul trebuie sa fie de culoarea pielii normale, fara scuame (coji) sau exces de sebum (grasime), iar varfurile parului nu trebuie sa fie despicate.

Cand densitatea firelor de par scade, cand apar scuame, prurit (mancarime) sau leziuni de tip "cosuri" este utila o vizita la un cabinet de dermatologie.

Pentru alegerea celor mai bune tratamente pentru par este necesara cunoasterea cauzelor care conduc la caderea parului sau la matreata.

Tratamentele pentru par pot fi initial tratamente naturiste (de exemplu gemoterapie), insa deseori este necesara interventia medicului dermatolog cu mijloace specifice (de exemplu mezoterapie), pentru a reda sanatatea si supletea parului dumneavoastra.

▲ Dermatologie pentru unghii sanatoase

Unghiile sanatoase reprezinta o protectie pentru extremitatea degetelor, dar si un suport pentru frumusete si eleganta. Unghiile normale sunt netede, lucioase, de culoare roz si sunt conturate spre baza de o pielita fina, continua (cuticula).

Cand suprafata devine aspra, neregulata, ingrosata, sau cand unghia se desprinde de deget, poate fi vorba de o infectie fungica (onicomicoza, adica micoza localizata la unghie), afectiune frecventa in dermatologie. Cand marginea unghiei se exfoliaza sau cand culoarea se modifica poate fi semnalul unei carente in organism. De asemenea, in practica intalnim unghii incarnate cu infectie secundara si, destul de des, leziuni legate de aplicatiile cu acril intretinute incorect.

Pentru a avea din nou unghii frumoase si sanatoase este oportuna o consultatie la un cabinet de dermatologie.

▲ Dermato-venerologia pentru tratamentul bolilor cu transmitere sexuala

Bolile venerice sunt afectiuni care se transmit prin sex neprotejat intre persoane de sex opus sau de acelasi sex, indiferent de calea raporturilor. Aceste boli cu transmitere sexuala se trateaza tot de catre medicul dermatolog.

La cabinetul de dermatologie si venerologie cele mai frecvent intalnite boli cu transmitere sexuala sunt:

In cazul fiecarei afectiuni, pentru clarificarea si confirmarea diagnosticului este bine sa va programati la un cabinet de dermatologie.

Pentru a reda sanatatea si vitalitatea pielii, unghiilor, membranelor mucoase si parului dumneavoastra va invitam la cabinetul de dermatologie dr. Raluca Iliescu, din incinta Policlinicii Titan (Bucuresti, sector 3).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.