Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Dr. Georgescu- Pitesti
inapoi la firma 1504 vizite
Poza Analizor de chimie uscată
Foto
Foto

Analizorul de chimie uscată SPOTCHEM EZ model SP4430, de producţie japoneză permite determinarea a 22 parametri biochimici. Maxim 9 parametri biochimici pot fi măsuraţi simultan în 7 minute sau se pot face măsurări individuale ale parametrilor biochimici solicitaţi.

Pot fi determinati următorii parametrii:- glucoza (GLU),- acid uric (UA), - colesterol (Cho), - trigliceride (TG), - uree (BUN), - bilirubina totala (T-BIL), - calciu (Ca), - proteine totale (T-Pro), - albumina (Alb), - transaminaza glutamoxalacetica (TGO),- transaminaza glutampiruvica (TGP), - creatin fosfokinaza (CPK), - hemoglobulina (Hb), - amilaza (Amy), - gamma glutamil transpeptidaza (GGT), - fosfataza alcalina (ALP), - creatinina (Cre), - colesterol-lipoproteine de inalta densitate (HDL-C),- fosfor anorganic (IP), - magneziu (Mg), - fructozamina (FRA), - lactico-dehidrogeneza (LDH)

Analizorul este de inalta performanta şi fidelitate  a masuratorilor şi nu în ultimul rând foarte rapid, în aproximativ 15 minute furnizand toti parametrii solicitati.

Alegerea libera a reactivilor:

In general orice echipament (respectiv analizor) are o caracteristica de tehnica (respectiv curba de calibrare interna), iar reactivii au propria lor curba de raspuns la reactia cu esantionul de sange.Masuratorile si decelarea corecta a valorilor parametrilor masurati sunt conditionate de suprapunearea cat mai precisa a celor doua curbe. Aceste caracteristici pot conduce la rezultatele cu precizia cea mai buna atunci cand acelasi producator ofera si echipamentele si reactivii. Din acest motiv solutia optima (ce nu poate fi oferita decat de putini producatori) presupune utilizarea bandeletelor de la fabricantul aparatului.In lume, piata de analizoare de urina este in proportie de 95-97% acoperita de 3 mari producatori de analizoare si strip-uri:Bayer, BM si ARKRAY, iar ARKRAY este producator atat de analizoare cat si de bandelete.

Calibrarea cu cartela magnetica:

In general calibrarea analizoarelor vizeaza ansamblul echipament-reactivi.In cazul analizoarelor clasice se folosesc substante de calibrare, iar procedura de calibrare se executa zilnic. Costurile acestor substante determina costurile analizelor si efectuarea de analize peste un anumit numar astfel incat costul pe analiza sa atinga un nivel optim. De asemenea trebuie rezolvata procedura centrifugarii (cu problemele specifice de operare) si problema reziduurilor rezultate din procesele chimice.In cazul analizorului de chimie uscata tip SPOTCHEM, calibrarea se executa cu cartela magnetica, superioara tehnic. Fiecare lot (cutie) de reactivi este insotit la livrare de propria cartela magnetica ce are inscriptionate caracteristicile lotului respectiv si data fabricatiei. La calibrare, analizorul primeste informatiile specifice lotului si in functie de data curenta cand se incepe folosirea reactivilor din lot, realizeaza corectiile necesare.In acest mod calibrarea se executa o singura data cand se incepe folosirea reactivilor dintr-un lot nou, dar ea se poate executa in orice moment.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.