Ghidul Serviciilor
Donna Medical Center-Bucuresti
inapoi la firma 1244 vizite
Poza Imagistica medicala
Foto

Ecografia mamară este prima metodă de examinare a sânilor în cazul femeilor cu vârsta sub 40 de ani, a femeilor gravide sau al celor care alăptează. Este metoda preferată pentru investigarea inflamațiilor / infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) și a traumatismelor mamare.(Dacă ai peste 40 de ani, experții Donna îți recomandă ca metodă de screening mamografia)

 În ce constă și care sunt beneficiile ecografiei mamare? 

✓ Ecografia mamară reprezintă o examinare a sânilor cu ajutorul ultrasunetelor, folosită pentru detectarea și diagnosticarea afecțiunilor sânilor✓ Se efectuează standard bilateral, la ambii sâni. Se poate efectua și unilateral, atunci când este un control la interval scurt a unei modificări unilaterale deja cunoscute sau când pacienta are un sân extirpat✓ Poate fi efectuată în completarea mamografiei, pentru caracterizarea mai eficientă a unor leziuni (pentru un diagnostic exact)✓ Prezintă avantaje multiple: este neinvazivă, nu iradiază deloc, este nedureroasă și poate fi efectuată oricând, indiferent de perioada ciclului menstrual✓ Rezultatul ecografiei mamare este eliberat pe loc

O tehnică ecografică specială: Ecografia mamară cu sonoelastografie

Ecografia mamară cu sonoelastografie, cunoscută ca și Sonoelastografia mamară, este o metodă complementară ecografiei ce măsoară elasticitatea unei leziuni comparativ cu țesutul adiacent sănătos. Ajută astfel la diferențierea leziunilor benigne de cele maligne.

Ecografia mamară vede ceea ce tu nu poți simți! Tu când ai făcut ultimul examen senologic? Controlează-te! Fii sigură că ești bine pentru tine și cei dragi ție!

Pentru ecografia sânilor, vă puteți programa la următorii medici: Dr. Elena Claudia Teodorescu, Dr. Mihaela Sebeni, Dr. Cristian Nicolae, Dr. Monica Mănăilă, Dr. Beatrice Median.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.