Ghidul Serviciilor
Donna Medical Center-Bucuresti
inapoi la firma 1246 vizite
Poza Imagistica medicala
Foto

Mamografie digitală cu tomosinteză (Mamografie 3D)

Mamografia digitală cu tomosinteză 3D este cea mai nouă și avansată tehnică folosită în screeningul și diagnosticul cancerului de sân la femeile peste 40 de ani, atât pentru pacientele cu risc obișnuit de cancer mamar cât și pentru cele cu risc crescut de cancer mamar, prin beneficiile pe care le aduce comparativ cu mamografia digitală standard 2D, care nu poate vedea anumite modificări ce sunt aparente și mult mai ușor de caracterizat cu ajutorul tomosintezei.Tomosinteza digitală a sânului sau mamografie digitală cu tomosinteză este termenul utilizat pentru mamografia 3D (tridimensională) ce are capacitatea de a crește acuratețea diferențierii între leziunile maligne (canceroase) și leziunile benigne (ne-canceroase). Investigația utilizează doze mici de radiații X pentru a crea o imagine tridimensională a sânului.

În plus, softul C-View, unic în România la Donna Medical Center, permite obținerea unor imagini 2D prin reconstrucția virtuală a imaginilor tridimensionale obținute la tomosinteză. Astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere. În cazul mamografiilor digitale cu tomosinteză fără softul C-View, pacienta este expusă la iradiere de două ori, atât pentru realizarea tomosintezei, cât și pentru mamografia digitală standard 2D, neputând obține imaginile 2D reconstruite virtual.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.