Ghidul Serviciilor
Doppler Clinic - Clinica Cardiologie, Oftalmologie Bucuresti
inapoi la firma 263 vizite
Poza Chirurgie vasculara
Foto

Chirurgie vasculara Dr. Mazen Elfarra si Dr. Madalina Gavanescu
 

Doppler Clinic se adreseaza pacientilor cu patologie cardiovasculara – diagnostic si tratament, avand ca specialitati cardiologie si chirurgie vasculara. In cadrul clinicii, se efectueaza consultatii de specialitate si investigatii neinvazive – EKG, ecografii cardiace sau vasculare, monitorizare Holter EKG sau TA.

Chirurgia vasculara este specialitatea chirurgicala care studiaza si trateaza bolile sistemului vascular : venos, arterial si limfatic.
Serviciile medicale de chirurgie vasculara disponibile sunt:
? consultatii de specialitate;
?  recomandari terapeutice;
?  Ecografie DOPPLER aorta abdominala;
?  Ecografie DOPPLER artere carotide;
?  Ecografie DOPPLER arterial membrul inferior / superior unilateral;
?  Ecografie DOPPLER arterial membre inferioare / superioare bilateral;
?  Ecografie DOPPLER vene membrul inferior/superior unilateral;
?  Ecografie DOPPLER vene membrul inferior/superior bilateral.

Echipa medicala este formata din Dr. Mazen Elfarra si Dr. Madalina Gavanescu.

Cea mei frecventa patologie vasculara este reprezentata de:
-boala arteriala periferica manifestata clinic prin claudicatie intermitenta (durere ce apare la mers dupa o anumita distanta si cedeaza la repaus) sau durere in repaus si leziuni trofice.
-Boala varicoasa/insuficienta venoasa cronica (venectazii, vene varicoase, modificari de culoare a tegumentului – pigmentare (culoare maro a tegumentului) sau roseata, edeme)


Ecografie DOPPLER de aorta abdominala
Deoarece poate fi realizata rapid si este non-invaziva, ultrasonografia joaca un rol important în explorarea aortei abdominale, de la diafragma pana la bifurcatia acesteia.
Investigatia este recomandata pentru screeningul si urmarirea anevrismului de aorta abdominala evidentiind forma, dimensiunea si localizarea leziunii, prezenta de trombi intraluminal si caracteristicile acestora. Cu toate acestea, valoarea sa este limitata în planificarea interventiei chirurgicale.
Screeningul se efectueaza la pacienti >55 ani, fumatori, hipertensivi, sex masculin si cu istoric familial de boala anevrismala.
Pentru efectuarea ecografiei Doppler de aorta abdominala pacientul necesita o pregatire prealabila constand in:
-Fara bauturi acidulate sau alimente care fermenteaza/baloneaza (fructe sau legume crude, varza, fasole, prajeli)
-Nu se vor folosi laxative
-Cu 3 zile inaintea examinarii se vor administra triferment si carbune medicinal

Ecografie DOPPLER de artere carotide
Un examen complet de ecografie carotidiana cuprinde atat examinarea bidimensionala – 2D cat si examinarea Doppler pulsat si color. Examinarea bidimensionala ofera date morfologice, permitand vizualizarea peretilor arterelor carotide si subclavii, prezenta si aspectul placilor de aterom, prezenta trombilor.
Examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de viteza de curgere a sangelui la nivelul vaselor si permite evaluarea severitatii leziunilor aterosclerotice. Ecografia Doppler de carotide nu implica nici un risc pentru pacient, este neinvaziva, poate fi repetata ori de cate ori este necesar, în orice moment al zilei si nu necesita o pregatire speciala.
Se recomanda pentru:
-supravegherea stenozelor asimptomatice, fara indicatie chirurgicala,
-la pacientii care au suferit un accident ischemic tranzitoriu sau un accident vascular cerebral,
-dupa interentia chirurgicala de endarterectomie carotidiana sau post angioplastie carotidiana.
-este extrem de utila la pacientii cu risc cardiovascular crescut pentru screening în vederea depistarii eventualelor îngrosari ale intimei, calculul indicelui IMT (intima media thickness), evidentierea placilor de aterom si evaluarea riscului de accident vascular cerebral.
Ecografie DOPPLER arterial membrul inferior / superior unilateral / bilateral
Existenta unei îngustari localizate într-o artera provoaca o accelerare a fluxului sangvin în acest loc si o diminuare a fluxului arterial în aval de îngustare. Analiza curbelor înregistrate la diferite niveluri arteriale permite cunoasterea cu precizie a starii retelei arteriale.
Este recomandata:
-pacientilor cu dureri claudicative membre inferioare sau dureri in repaus (durere musculara la a anumita distanta de mers)
-pacienti cu factori de risc cardiovascular (fumat, dislipidemie, diabet zaharat)
-supravegherea postoperatorie a bolnavilor revascularizati la nivelul membrelor inferioare/superioare (prin by-pass sau angioplastiii cu sau fara stent)
Ecografie DOPPLER vene membrul inferior/ superior bilateral / unilateral.
Inregistrarea Doppler a fluxului venos permite punerea în evidenta a opririi sau încetinirii fluxului sangvin, cauzate de prezenta unui cheag în interiorul venei examinate, în cazul unei flebite.
Se recomanda:
-la pacientii cu boala varicoasa membre inferioare / insuficienta venoasa cronica
-tromboflebita
-sindromul posttrombotic
-la pacientii cu ulcer la nivelul gambei
-edeme ale membrelor inferioare/superioare

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.