Ghidul Serviciilor
Dr. Vasile Ardeleanu - Cabinet Medical Individual Acupunctura Bucuresti
inapoi la firma 124 vizite
Poza Osteopatie
Foto

Tratamente manuale utilizate de Dr. Vasile Ardeleanu
Terapia Manuala: Osteopatie , terapia de indreptare a coxalelor, chiropractica. Terapia manuala este o metoda de tratament pentru îndreptarea oaselor întregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru îndepartarea radicala a bolilor. Metoda are în centrul atentiei coxalele.

Preluând avantajele diferitelor tipuri de masaje, metoda reaseaza oasele în articulatii si le fixeaza prin tragere, îndreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

Masaj Shiatsu
Shiatsu, ca forma de terapie fizica, implica apasarea pe punctele de acupunctura cu scopul de a echilibra energia corpului si de a favoriza o stare de sanatate generala.

Totusi, apasarea punctelor de acupuctura nu se face punctual, ca în presopunctura, ci liniar, de-a lungul meridianelor, apropiindu-se mai mult de tehnica masajului.

O sedinta de tratament dureaza circa 30 min si consta în aplicarea tehnicii specifice de masaj, în mod sistematic, pe tot corpul, de-a lungul meridianului sau a meridianelor energetice identificate ca fiind dezechilibrate.

Reflexoterapia
Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).

Masajul se practica cu vârful degetului mare de la mâna (policele) sau cu articulatiile interfalagiene, într-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecarui organ reprezentat.

Prin masaj se faciliteaza circulatia sangvina, accelerând transportul toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere. Perturbarea circulatiei în zonele reflexe face ca suferinta organului corespondent sa avanseze.

Un tratament tipic de reflexoterapie dureaza cca 30 minute. Luând pe rând labele picioarelor, se actioneaza asupra reflexelor de pe talpa, de pe partile laterale si de pe partea superioara a labei, folosind tehnici adecvate. În general, practica a dovedit ca sunt necesare aproximativ 15-20 de sedinte pentru a contribui la ameliorarea sau vindecarea suferintelor, în functie de fiecare organism.

Este foarte important ca sedintele de tratament sa fie executate cu 1-2 ore înainte de mese sau cel putin la 2 ore dupa mese, pentru a putea dirija circulatia sângelui spre organele afectate.

Tehnici de masaj
Masajul poate fi:

Masaj manual – forma cea mai veche si cea mai eficienta
Masaj mecanic – cu diverse instrumente si aparate: aparat de masaj vibrator, aparate electrice sau mecanice pentru masaj local superficial, aparate cu dispozitive tip ventuze care fac o presiune negativa;
Dupa profunzimea structurilor masate, masajul poate fi:

masaj somatic sau periferic – se adreseaza partilor moi ale corpului
masaj profund sau al organelor – se adreseaza tesuturilor si organelor din interior si partilor la care patrunde indirect
Dupa aria de întindere si durata de prelucrare a partilor moi, masajul somatic poate fi:

masaj somatic general – prelucrarea întregii suprafete a corpului, dureaza 30-45 minute
masaj somatic partial – masaj efectuat pe regiuni: spate, torace, abdomen, fata, etc. , 10-15 min;
Masajul se realizeaza pe piele umeda, cu diverse solutii sau cu apa, cu sapun, uleiuri, creme, pomezi, sau pe piele uscata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.