Ghidul Serviciilor
Dr. Rosca - Cabinet Stomatologic Bucuresti
inapoi la firma 62 vizite
Poza Chirurgie orala
Foto

Chirurgia orala este reprezentata de totalitatea interventiilor sangerande ce se pot realiza la nivelul cavitatii bucale. Manoperele de chirurgie orala efectuate in cabinetul stomatologic sunt urmatoarele:

Extractia dintilor inclusi;
Rezectiile apicale
Indepartarea chisturilor (chistectomia);
Excizie mici tumori;
Regularizarea de creasta;
Interventii pe tesuturile moi (gingivectomii, frenoplastii, gingivoplastii, grefe gingivale)
Operatii cu lambou – operatii parodontale
 
 
Extractia Dintilor Inclusi sau Odontectomia
Foarte frecvent, molarii de minte nu au loc suficient sa erupa pe arcada si raman inclusi in os. Extractia molarilor de minte este necesara pentru ca:

pot determina inghesuire dentara, din cauza presiunii exercitate dinspre posterior spre anterior;
pot cauza resorbtia radacinii molarului 2 situat anterior;
pot cauza carii pe molarul 2;
pot determina ulceratii ale obrazului sau limbii.
Extractia dintilor inclusi este o manopera ce consta in indepartarea pe cale chirurgicala, prin frezare, sectionare a dintilor inclusi partial sau total in os. Acesti dinti sunt, cel mai des, molari de minte, dar pot fi si canini, dinti supranumerari, etc.
 
 
Rezectia Apicala
Rezectia apicala este o procedura chirurgicala prin care se indeparteaza varful (apexul  radacinii unui dinte, impreuna cu tesutul infectat inconjurator (tesut de granulatie). Restul de portiune de radacina sanatoasa se pastreaza, dintele ramanand functional.

Chistectomia
Chistecomia este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza un chist (o formatiune rotunda cu membrana la exterior si cu lichid in interior) prezent la varful unei radacini sau ramas in os dupa o extractie dentara efectuata fara un chiuretaj adecvat.

Excizie Mici Tumori
La nivelul mucoasei cavitatii bucale pot aparea diverse mici tumori ce au cauza traumatica (muscare, succiune in spatiile interdentare), iritativa , virala. Acestea sunt fibroamele traumatice, papiloamele, chisturile salivare (mucocel), hiperplaziile determinate de miscarile protezei pe campul protetic. Acestea se excizeaza simplu si rapid, interventia este minim invaziva, iar vindecarea postoperatorie este usoara.

Regularizare de Creasta
Regularizarea de creasta este o interventie de chirurgie orala efectuata in cazul zonelor edentate (fara dinti) pentru a corecta conturul osului si gingiei, mai ales in cazul existentei zonele de os denivelate de sub gingie (ciocuri osoase) care sunt foarte dureroase la atingere si trebuie indepartate. Se poate regla, totodata, si conturul gingiei, astfel incat proteza pacientului sa se insereze pe o zona cat mai neteda, fara denivelari.

Interventii pe Gingie/Tesuturi Moi
Interventiile la nivelul gingiei cuprind diverse manopere care au rolul de a imbunatati estetica si functionalitatea dintelui sau implantului.

Gingivectomia consta in reducerea excesului de gingie atunci cand dintii sunt prea mici si inestetici, cand un dinte slefuit este prea scurt si nu se poate aplica o coroana dentara pe el sau cand exista o fractura a coroanei dentare.

Frenoplastia se efectueaza cand frenul buzei superioare sau inferioare (” ata ” care leaga buza de gingia superioara sau inferioara) este pozitionat prea aproape de dinti si determina retractia gingivala si osoasa la acel nivel. Prin frenoplastie se restabileste pozitia corecta a frenului buzei.

Gingivoplastia se realizeaza cand exista retractii gingivale sau prea multa gingie mobila in jurul dintilor sau in jurul implanturilor (gingia mobila ” scurteaza” viata unui dinte sau a unui implant, ea este nefavorabila protectiei osului , determina in timp resorbtia osoasa). Gingivoplastia se realizeaza ca manopera unica sau insotita de grefe gingivale, in functie de severitatea cazului.

Grefele gingivale reprezinta portiuni fine, de mici dimensiuni, recoltate prin tehnici minim invazive din cerul gurii. Acestea se aplica in zonele unde exista retractii gingivale sau un deficit de gingie fixa. Vindecarea locului din care s-a recoltat banda de gingie este rapida si nedureroasa.

Operatii cu Lambou – Operatii Parodontale de Chiuretaj
” Operatiile cu lambou ” sau chiuretajele parodontale in camp deschis sunt interventii chirurgicale ce reprezinta o etapa importanta in tratamentul parodontozei. Ele constau in indepartarea tesutului infectat situat in pungile parodontale din jurul dintilor, tesut ce adaposteste principala cauza a aparitiei parodontozei, aceasta fiind bacteriile care determina resorbtia osoasa prezenta in parodontoza. Chiuretajele in camp deschis sunt interventii migaloase, in care se indeparteaza cu minutiozitate orice urma de tesut infectat din jurul dintelui, pentru a asigura o stopare a bolii parodontale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.