1) Acupunctura
- In prima sedinta are loc diagnosticarea, constand in dialogul cu pacientul, stabilirea anamnezei, luarea pulsului prin metoda traditionala chinezeasca, examinarea limbii, a irisului ochilor etc. Numarul total de sedinte este de 10.
- Se ofera fiecarui pacient, la prima sedinta, setul sau personal de ace, nou-nout. Trebuie precizat ca acele sunt extrem de subtiri (diametru in general de 0,18 mm, comparativ cu 0,70 mm ai unui ac de seringa), de o calitate superioara si sunt introduse in epiderma foarte putin, circa 2-3 mm. Deci intepatura propriu-zisa nu este mai dureroasa decat cea a unui tantar, de ex. Pot aparea insa diverse senzatii locale, gen cald, rece, furnicatura, inclusiv o usoara durere ca o mica curentare, dar acest lucru nu trebuie sa ne sperie, ci dimpotriva, tocmai pentru ca reprezinta dovada ca se indeparteaza blocajul energetic de la nivelul unui anumit meridian si, respectiv, organ care este bolnav.
- In unele situatii, depinde de la caz la caz si de la pacient la pacient, pe parcursul tratamentului poate sa apara ceea ce se numeste “criza de vindecare”. Aceasta se poate manifesta prin anumite dureri locale sau alte simptome deranjante temporar, dar care vor disparea de indata ce energiile respectivului meridian blocat de boala/boli se vor fi deblocat si vor circula din nou liber.
- Nu exista efecte adverse, unii pacienti pot simti o oarecare somnolenta la inceput, este practic semnul unei relaxari profunde, foarte benefica pentru intregul organism, iar apoi, pe tot parcursul tratamentului si dupa, se constata de catre cei mai multi pacienti o energizare si o stare generala de bine la nivelul intregii fiinte, nu numai din punct de vedere fizic, dar si mental-emotional.
2) Electroacupunctura
- Este o metoda de reechilibrare a functiile organelor afectate în care acelor de acupunctura li se transmit, prin atasarea la un aparat special, impulsuri electrice foarte fine, reglabile in intensitate, care stimuleaza suplimentar punctele de acupunctura/organele ce necesita o atentie deosebita.
- Afectiunile tratabile sunt aceleasi ca si la acupunctura (a se vedea pagina “Afectiuni tratabile).
3) Masaj medical traditional chinezesc
- Cuprinde doua tipuri: Tui na, care consta in principal in intinderea si impingerea muschilor si tesuturilor, si Zhi Ya, care se bazeaza pe ciupirea si apasarea punctelor de presopunctura (practic este vorba despre punctele de acupunctura, dar care in acest caz nu sunt stimulate prin folosirea acelor de acupunctura, ci prin presiunea mecanica exercitata de degete si maini).
- Se aplica doar UNORA dintre pacienti, in functie de diversi factori: tipul afectiunii, localizarea, varsta pacientului etc.
- De asemenea, se practica si masaj traditional chinezesc si presopunctura pentru copii, inclusiv la categoria de varsta cuprinsa intre 1 si 8 ani.
- Afectiunile tratabile sunt, in principal, aceleasi ca si la acupunctura (a se vedea pagina “Afectiuni tratabile).