Ghidul Serviciilor
Dralex It - Service Laptop & Calculatoare Bucuresti
inapoi la firma 174 vizite
Poza Mentenanta laptop / calculatoare
Foto
Foto

Curatare de praf laptop. Curatare de praf desktop. Actualizare software.Mentenanta laptop . Mentenanta desktop. Mentenanta calculatoare.

Utilizam cele mai bune materiale (pasta termoconductoare, paduri termice) pentru ca dispozitivul dumneavoastra sa fie ca unul nou.Praful este inamicul numarul 1 in cazul oricarui ansamblu electronic.

Curatare de praf laptop. Curatare de praf desktop. Mentenanta profesionala laptop & desktop. Praful este inamicul numarul 1 in cazul oricarui ansamblu electronic.

Ce include o mentenanta laptop & mentenanta calculatoare profesionala?

Curatare de praf. Inlocuire pasta termica. Reconditionare ventilatoare. Recalibrare balamale. Verificarea functionalitatii tuturor componentelor. Cosmetizare vizuala. Actualizare software in anumite cazuri.

Care sunt cele mai afectate componente din cauza prafului?

Procesorul si chip-ul grafic, acestea 2 fiind cele care se incalzesc cel mai rapid si au nevoie constanta ca sistemul de racire sa functioneze in parametrii optimi. De asemenea, costul inlocuirii acestora este si cel mai ridicat in majoritatea cazurilor.

Care este costul acestui serviciu?

Costurile incep de la 200 lei pentru o mentenanta laptop basic (curatare praf, inlocuire pasta termoconductoare, reconditionare ventilator/ventilatoare) si poate urca pana la 500 lei pentru o mentenanta laptop / calculatoare profesionala.

DrAlex ITLa ce perioada de timp este recomandata efectuarea serviciului de mentenanta ?

Recomandam efectuarea acesteia o data la 12 luni, iar in cazul echipamentelor folosite intens pentru gaming sau editare grafica la 6-8 luni

De ce este vitala functionarea sistemului de racire in parametrii optimi?

Daca sistemul dumneavoastra nu beneficiaza de o racire corespunzatoare, mentenanta laptop si mentenanta calculatoare periodica exista riscul ca anumite componente sa se supraincalzeasca si sa se arda iar costul ulterior al reparatiei fiind mult mai mare decat daca ar fi fost prevenit acest lucru. Pe componentele electronice se pot acumula praf si alte particule, ceea ce poate interfera cu functionarea corecta a acestora. In unele cazuri, poate provoca scurtcircuitari electrice, ducand la functionarea defectuoasa sau deteriorarea dispozitivului. Condensul poate fi, de asemenea, o problema pentru dispozitivele electronice, mai ales daca acestea sunt expuse la schimbari rapide de temperatura. Cand aerul este umed spi dispozitivul este racit rapid, umezeala din aer se poate condensa pe suprafata dispozitivului si a componentelor. Acest lucru poate duce la scurtcircuite si alte probleme. Pentru a preveni ca praful si condensul sa afecteze dispozitivele electronice, este important sa le pastrati curate si uscate si sa evitati expunerea lor la schimbari rapide de temperatura. Noi recomandam sa fie efectuata o curatare de praf la 12 luni impreuna cu inlocuirea pastei termoconductoare si a padurilor termice

Sfaturi utile întretinere laptop / desktop

Curatarea prafului de pe un laptop este importanta pentru a mentine o functionare eficienta si prelungirea duratei de viata a acestuia. Praful poate bloca ventilatoarele si poate duce la supraîncalzirea componentelor, ceea ce poate cauza probleme de performanta sau chiar defecte hardware. Iata câtiva pasi pentru a curata praful de pe un laptop: - Deconectati laptopul de la sursa de alimentare si scoateti bateria (daca este posibil). - Folositi o pensula mica si moale sau un aer comprimat pentru a îndeparta praful de pe suprafata laptopului, în special de pe tastatura si ecran. - Îndepartati capacul de acces pentru a ajunge la ventilatoare si alte componente interne. - Folositi din nou o pensula mica si moale sau un aer comprimat pentru a îndeparta praful de pe componentele interne, cu atentie pentru a nu deteriora componente fragile. - Daca este necesar, puteti utiliza un servetel sau o cârpa moale si umeda pentru a curata cu atentie suprafetele interne si externe ale laptopului. - Asamblati laptopul si conectati bateria si sursa de alimentare. Este important sa curatati laptopul cu grija si sa nu utilizati niciodata apa sau alte lichide care ar putea deteriora componentele. De asemenea, este recomandat sa faceti o curatare regulata pentru a preveni acumularea de praf si murdarie.

Ce implica o mentenanta laptop profesionala?

În general, întretinerea laptopului implica urmatoarele actiuni de baza: 1. Curatarea periodica a laptopului - acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei solutii de curatare pentru ecrane si o cârpa moale pentru a sterge suprafetele. De asemenea, puteti utiliza un spray cu aer comprimat pentru a îndeparta praful si murdaria din zonele greu accesibile, cum ar fi tastatura si ventilatoarele. 2. Actualizarea software-ului - asigurati-va ca aveti instalate cele mai recente actualizari de sistem si de securitate pentru a va asigura ca laptopul functioneaza în mod optim. 3. Mentinerea temperaturii - evitati expunerea laptopului la temperaturi extreme, cum ar fi temperaturile ridicate din timpul verii sau temperaturile scazute din timpul iernii. De asemenea, asigurati-va ca laptopul are suficient spatiu pentru ventilare si nu este acoperit sau blocat de obiecte. 4. Gestionarea bateriei - utilizati bateria conform instructiunilor producatorului si încarcati-o în mod regulat pentru a prelungi durata de viata a acesteia. 5. Îndepartarea malware-ului - utilizati un program antivirus de încredere si efectuati scanari periodice pentru a detecta si îndeparta eventualele programe malware. Acestea sunt doar câteva dintre actiunile de baza pe care le puteti lua pentru a mentine laptopul în conditii bune de functionare. Este important sa urmati instructiunile producatorului si sa consultati un tehnician calificat în cazul în care întâmpinati probleme mai serioase.

Cand ai nevoie de mentenanta laptop?

Atunci cand laptop-ul se incalzeste / ventilatorul este zgomotos / se inchide brusc / functioneaza lent / a trecut mai mult de 12 luni de la ultima mentenanta / acesta nu mai functioneaza in parametri optimi, mai mult ca sigur ai nevoie de acest serviciu.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.