Ghidul Serviciilor
Dr. Aristide Dan-Cabinet Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 405 vizite
Poza Coroane dentare
Foto
Foto

Ce este coroana zirconiu?

Când auzim de zirconiu, suntem puțin debusolați.

Zirconiu, adică, acea piatră, care imită diamantul, și pe care o vedem, destul de des, în magazinele de bijuterii? Da, despre el este vorba. 

O piatră, un metal, un înlocuitor al diamantului ajunge, azi, în cabinetele de stomatologie și este, fără nicio îndoială, un salt spre viitor în estetica dentară.

Un element chimic revoluționar care, parcă nu întâmplător, a fost descoperit de un chimist german chiar în 1789 când a avut loc marea Revoluție Franceză. Acest metal, între aluminiu și siliciu , este foarte rar și are marea calitate de a fi greu fuzibil, adică rezistă la temperaturi ridicate. De aceea, este folosit în cele mai variate domenii de la fabricarea reactoarelor nucleare la construcții și medicină dentară.

Părăsind domeniul chimiei, regăsim zirconiul, pe terenul gemologiei, știința pietrelor prețioase și vedem că este și aici un element cu un istoric remarcabil. Se spune despre el că provine din cuvântul persan „zargun” și înseamnă culoarea aurului, în Evul Mediu era considerat piatra înțelepciunii și își ferește purtătorul de coșmaruri și spirite rele. Este absolut fabuloasă povestea cu care vine zirconiul, fie că este vorba de chimie sau gemologie.

Astăzi, știința a ajuns atât de departe, încât poate face, la propriu, din mit realitate. Astăzi, o piatră rară poate face minuni.

Să cunoaștem Zirconiul în domeniul stomatologiei!

Coroana de zirconiu este o unitate dentară artificială care înlocuiește coroana dintelui natural. În cazul în care dintele a fost afectat de carie, într-o proporție foarte mare, medicul stomatolog nu va putea reface pierderea de țesut dentar, printr-o obturație clasică (plomba). Soluția, într-o astfel de circumstanță, este coroana protetică care va înlocui substanța dentară pierdută, într-un mod estetic și durabil.

Alte situații în care se optează pentru o coroana zirconiu:

Tehnica de realizare pentru coroana zirconiu este împărțită în mai multe etape. Prima etapă este îndepărtarea unui strat de substanță dentară (smalț si dentină), pentru a crea spațiul necesar elementelor din care urmează să fie realizată coroana zirconiu.

Această etapă este efectuată de către medicul stomatolog. După îndepărtarea substanței dentare, câmpul protetic (adică forma dinților, a bonturilor și a crestei alveolare, precum și felul în care cele două arcade dentare se întâlnesc) este înregistrat de către medicul stomatolog, cu ajutorul unor materiale speciale.

Tehnicianul dentar este cel care realizează coroana zirconiu. În funcție de tipul de coroană ales, tehnica de realizare este diferită. Coroana protetică este, de obicei, alcătuită din doua componente: capa (suportul) și ceramica (structura vizibilă).

Coroana de zirconiu reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară și cea mai potrivită pentru a obține un zâmbet ideal.

Ce este Zirconiul?

Zirconiul este un metal de tranziţie care seamănă cu titanul.

Dioxidul de zirconiu a fost introdus în medicina dentară ca înlocuitor pentru metal, deoarece are proprietăţi extraordinare, precum o mare rezistenţă la îndoire (peste 1000 MPa) şi duritate (1200-1400 Vickers).

Oxidul de zirconiu are următoarele caracteristici excepționale care fac din el un material ideal:

Tehnologia modernă de prelucrare a zirconiului (scanare, frezare, sinterizare) permite fixarea unor standarde, foarte exigente din punct de vedere estetic si funcțional, la costuri rezonabile. În paleta de coroane dentare, oferite pacienților, coroana zirconiu o oferim în două variante:

 

Avantajul coroanelor din zirconiu Prettau

Constă în faptul că acestea pot fi modelate parțial anatomic. Echivalentul straturilor de ceramică este frezat direct în zirconiu.  Astfel,  capa anatomică va fi acoperită de un strat foarte subțire de ceramica, pentru un aspect estetic desăvârșit. Acest lucru crește, în mod semnificativ, rezistenta coroanelor Prettau și scade timpii de execuție.

Un alt avantaj al acestui material este faptul că pot fi executate coroane fizionomice, acolo unde nu este suficent spațiu pentru ceramică, fără compromisuri față de rezistența sau de estetica coroanei.

Coroana zirconiu Prettau, dupa frezaj, este colorată cu paleta de culori Prettau, după care este sinterizată. După sinterizare, se aplică un strat de ceramică cu o grosime de 0,3 xe2x80x93 0,5 mm, astfel este realizat un aspect natural. Prin această tehnică, și cu excelenta translucență a zirconiului Prettau, avem un rezultat estetic superior restaurărilor convenționale dentină-smalț.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.