Ghidul Serviciilor
Dobos Calin, Doctor Chirurgie Estetica - Galati
inapoi la firma 3042 vizite
Poza Chirurgia Corpului
Foto

Abdominoplastia este una dintre cele mai complexe proceduri de chirurgie estetica. Deseori, factori precum sarcina, ereditatea sau slabitul masiv pot duce la aparitia unui „sort” de piele abdominala care atarna, cu sau fara depozite de grasime, cu sau fara vergeturi. Cand aceste probleme persista, in ciuda dietelor si exercitiilor fizice, se impune interventia chirurgicala.Abdominoplastia este efectuata prin indepartarea pielii in exces (odata cu vergeturile de pe ea) si a depozitelor de grasime din regiunea abdominala. De asemenea, muschii abdominali verticali, care au fost intinsi si slabiti in timp, sunt intariti - dand aspectul unui abdomen mai ferm si mai plat.

Abdominoplastia poate fi efectuata singura, dar de obicei e insotita de lipoaspiratie pentru a imbunatati conturul corpului. De asemenea, daca exista defecte ale peretelui abdominal, se pot reface acum prin aplicarea unor plase chirurgicale.Abdominoplastia nu trebuie privita ca un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru dieta si exercitii fizice. Persoanele care se gandesc la posibilitatea de a apela la aceasta metoda chirurgicala trebuie sa fie sanatoase si in mare masura intr-o forma fizica buna. Asta nu inseamna ca in viitor nu mai poate fi nevoie de o noua interventie, in cazul unor noi sarcini sau la variatii mari in greutate.Durata procedurii poate varia intre 2 si 5 ore, in functie de marimea tesutului de indepartat si de asocierea sau nu cu alte interventii ca lipoaspiratia sau montarea unei plase chirurgicale. Interventia se face in anestezie generala.  

 

Abdominoplastia totala necesita efectuarea a 2 incizii: una e deasupra zonei pubiene si se intinde de la un sold la celalalt, iar a doua incizie este de obicei efectuata in jurul buricului.Spre deosebire de abdominoplastia totala, abdominoplastia partiala necesita o singura incizie pubiana. Asta se intampla pentru ca in timpul procedurii pozitia buricului nu este afectata. Desi chirurgul va plasa incizia astfel incat sa fie usor de mascat sub haine sau lenjerie, trebuie sa fiti constienta ca veti ramane cu o cicatrice permanenta.Pielea cu grasimea care atarna dincolo de linia inciziei vor fi indepartate.Pentru a preveni adunarea lichidului pe masura ce va vindecati, vor fi plasate in abdomen tuburi de drenaj pentru cateva zile.

 

Se aplica apoi un corset compresiv, timp de cateva saptamani, care ajuta la reducerea umflaturilor si, de asemenea, asigura comfort si sprijin pe masura ce va vindecati. Ca si in alte cazuri de operatii, este posibil sa resimtiti durere, vanatai si umflaturi care vor disparea ulterior. Desi nu veti fi capabila sa stati dreapta in picioare, este important sa incepeti sa mergeti pentru scurte perioade, la scurta vreme dupa operatie, pentru a facilita circulatia sangvina.

 

Majoritatea pacientilor sunt capabili sa se intoarca la lucru in maxim 3 saptamani. Cu toate acestea, poate dura intre 6 si 8 saptamani pana va veti simti capabila sa va intoarceti la activitatea normala, ca ridicarea greutatilor sau exercitii fizice intense. Desi veti ramane cu o cicatrice permanenta, ea se va estompa cu timpul. Este important sa intelegeti ca daca ramaneti insarcinata sau aveti variatii substantiale de greutate, rezultatul operatiei poate fi compromis. Totusi, cu o dieta potrivita si exercitii fizice, rezultatul abdominoplastiei poate fi mentinut.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.