Ghidul Serviciilor
Dobos Calin, Doctor Chirurgie Estetica - Galati
inapoi la firma 3042 vizite
Poza Chirurgia Corpului
Foto

Sau liposuctia sau lipoplastia, este una din cele mai comune proceduri de chirurgie estetica. Deseori, depozite locale de grasime se pot dezvolta in variate regiuni ale corpului. Aceste depozite persista in ciuda dietelor si exercitiilor fizice, si contribuie la disproportionarea siluetei.

 

Liposuctia functioneaza prin indepartarea tesutului adipos in exces, astfel reconturand corpul si creand o silueta mai subtire. Lipoaspiratia poate fi efectuata de una singura sau poate fi asociata cu alte proceduri: abdominoplastie, mariri de sani, lifting mamar etc. Lipoaspiratia nu este un tratament eficient pentru celulita sau obezitate, ci pentru a remodela anumite zone cu grasime in exces. Persoanele care iau in considerarea efectuarea unei liposuctii trebuie sa fie sanatoase si relativ in forma, sa aiba piele elastica si un bun tonus muscular.Efectuarea liposuctiei poate dura intre 1 si 2 ore, in functie de suprafata de interes. In general se face in anestezia generala, dar pentru suprafete mici se poate lua in calcul si anestezia locala in corelatie cu un sedativ intravenos. De obicei se fac mai multe incizii de 5 mm, dar sunt ascunse in liniile naturale ale corpului. Oricum, in cateva luni nu se mai vad.Inaintea indepartarii grasimii, se injecteaza un lichid care ajuta la scaderea sangerarii si faciliteaza indepartarea grasimii. Apoi, urmeaza extragerea grasimii. Atat infiltratia cat si aspiratia se fac cu niste instrumente speciale numite canule. Acestea sunt cuplate la un aparat fie cu ultrasunete, fie pneumatic, care aspira grasimea aflata sub piele.

 

Veti purta un corset compresiv, pentru 2-3 saptamani, care asigura comfort si sprijin pe masura ce va vindecati. Durerile sunt similare unei febre musculare si cedeaza la calmante obisnuite. Dupa 2-3 zile puteti conduce masina. Puteti observa o imbunatatire a aspectului la scurt timp dupa operatie. O imbunatatire considerabila va putea fi vizibila in urmatoarele 4 pana la 6 saptamani de la operatie, pe masura ce umflaturile dispar. Rezultatul final va fi vizibil dupa aproximativ 3 luni.

 

Cu toate ca celulele adipoase sunt indepartate definitiv de la nivelul zonei tratate in timpul operatiei, este important sa realizati ca liposuctia nu previne cresterea ulterioara in greutate. Pentru a putea mentine rezultatele operatiei este important sa urmati o dieta sanatoasa si o rutina de exercitii fizice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.