Ghidul Serviciilor
Dobos Calin, Doctor Chirurgie Estetica - Galati
inapoi la firma 3042 vizite
Poza Chirurgia Corpului
Foto

 

Odata cu trecerea omului la mersul in doua picioare, presiunea in venele lor a crescut mult. Necazul e ca grosimea peretilor venosi a ramas insuficienta pentru a face fata tuturor solicitarilor. Piciorul are 2 sisteme venoase: unul profund care e printre muschi, si, deci are sprijin serios, si unul superficial, sub piele, care se dilata cel mai rapid, nefiind ajutat de nimic.Sarcina, ridicarea de greutati, eforturile fizice mari, statul in picioare sau o greutate corporala prea mare (obezitate) creeaza presiune mare pe venele de intoarcere ale piciorului. Asta incetineste circulatia sangelui si creste presiunea in venele superficiale (in cele profunde muschii contracareaza), carora, in timp, peretii li se vor dilata din loc in loc. Asa apar varice si trasee venoase serpuite pe picior, vizibile cu ochiul liber.In functie de gradul de dilatare si de marimea lor sunt clasificate si impartite, iar tratamentul e de asemenea individualizat.Acum insa, tratamentul se adreseaza efectului, nu cauzei! Nu putem face ca peretii venelor sa devina mai rezistenti cu nici un medicament. Aceasta grosime si rezistenta sunt determinate genetic! Aparitia lor poate fi grabita, declansata de ce am mentionat mai sus.Revenind. Tratamentul se adreseaza cauzei: pentru ca venele superficiale nu sunt esentiale vietii – duc mai putin de 10% din sangele piciorului, se urmareste scoaterea din circuit a venelor decompensate.Sigur ca inainte se face evaluarea sistemului venos profund de obicei prin eco doppler, iar daca cesta e bun se poate face blocarea celui superficial. Exista 2 cai:-    externa – se abordeaza vena si se ligatureaza si se indeparteaza cat mai mult din ea.-    interna – se intra in interiorul venei cu laser, radiofrecventa, substante sau ultrasunete si se provoaca blocaje pe traseu, ca nodurile din trestie; vena nu mai e functionala si in cateva saptamani se resoarbe.Cunoasterea tuturor metodelor si posibilitatea de a le aplica e esentiala pentru un rezultat durabil. Un chirurg bun foloseste tot ce e inventat pentru a obtine maximum de rezultat!

Pentru ca orice metoda de tratament se ocupa de efect si nu de cauza, noi obisnuim sa luam in control pacientii pe perioade de minim 6 luni, si daca se impune, sa completam tratamentul fara costuri suplimentare.Metodele moderne cu substante care se injecteaza, in combinatie cu lasere chirurgicale special destinate, asigura un tratament nedureros, rapid, iar dupa interventie pacientii pleaca pe propriile picioare, chiar cu recomandarea de a face plimbari imediat dupa tratament, si apoi zilnic.Durerile sunt absente sau minime si cedeaza la calmante obisnuite. Coloratiile care apar sunt normale si dispar dupa un timp. Pentru a preveni aparitia unor noi varice evitati sa va ingrasati, nu stati nemiscati in picioare, purtati ciorapi speciali de cate ori e posibil, faceti miscare zilnic si tratati din timp orice vena decompensata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.