Ghidul Serviciilor
Dobos Calin, Doctor Chirurgie Estetica - Galati
inapoi la firma 3042 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Desi pare moderna, de peste 100 de ani s-a incercat marirea sanilor prin injectare de diverse substane (de ex. parafina), dar cu mari complicatii, care au descurajat. Apoi, a aparut ideea cu injectare de grasime, initial asa cum era extrasa. Ulterior a fost amestecata cu solutii: fie cu antibiotice, fie cu substante care se spera ca ar stimula izolarea celulelor STEM.

De-a lungul timpului, omul a fabricat diverse substante cu care a incercat sa modeleze si sanii. Problema era, si este, ca majoritatea nu au omologare. Fie migreaza, fie dau fibroza, fie ridica riscuri inutile, fie, daca sunt injectate in vreun vas de sange pot sa-l blocheze (embolie) cu consecinte majore!Singura substanta care are omologare sa fie injectata si in sani, la aceasta ora, e acidul hialuronic, din 2009. 

 

Injectare de grasime propriePrima conditie e sa existe zone donatoare, de unde sa putem recolta suficienta grasime. Apoi aceasta grasime trebuie preparata. Unii autori recomanda sa fie centrifugata, altii doar o decanteaza – dar ideea e sa indeparteze celulele grase de lichidul in exces. Mai nou, exista firme care produc diverse tratari ale grasimii cu solutii de spalare sau care stimuleaza asa-zisele celule STEM, in speranta ca rezultatul va fi mai durabil in timp. Dar studiile sunt inca la inceput (s-au facut doar pe circa 1000 de pacienti). Abia peste ani vom trage concluziile. Urmeaza injectarea in sani. Aceasta interventie, recoltarea si apoi injectarea, se face in anestezie generala.Pana una alta sanii injectati cu grasime scad daca slabiti, apoi se resoarbe 50 % in primii 2 ani in majoritatea cazurilor, si in timp duce la procese de fibroza care pot ridica probleme de diagnostic diferential la mamografie.Trebuie mentionat ca grasimea e si depozit de hormoni. Iata de ce, sunt numerosi medici care nu agreeaza metoda, spunand ca acesti hormoni, introdusi in sani odata cu grasimea, ar putea stimula formarea unor tumori mamare. In Franta e un studiu in desfasurare pe aceasta tema. Si, atentie, nu se recomanda injectarea a mai mult de 200 de ml, ca sa nu se produca necroza! Asta inseamna ca marirea de sani discreta!

 

Injectarea de acid hialuronic Deocamdata e singura substanta admisa a fi injectata in sani – Macrolane.Se face in anestezie locala, si nu necesita internare. Pacienta pleaca la 1 ora dupa interventie.Dezavantajul e ca pretul e la fel de mare ca in cazul unei mariri cu implante, iar rezultatul dureaza 1 an - 1 an si jumatate! Pentru o marire de 100 ml/san (x2) costul e de 3500- 4000 de euro, iar marirea sanilor cu cele mai scumpe implante (MATRIX-NATRELLE) costa mai putin cu tot cu implante si controale! Si pot dura o viata!Prima injectare de Macrolane din Romania a fost facuta pe 13 Octombrie 2009 de Dr. Patrick Trevidic (Paris) si Dr. Calin Dobos (Galati), iar in continuare va vom prezenta selectii din filmul acestei interventii. 

 

PostoperatorDupa injectare se aplica un corset care sa sustina sanii si sa favorizeze vindecarea in noua forma. Cel mai probabil veti fi apta sa va intoarceti la munca a 2-a zi in cazul injectarii de acid hialuronic, si in 2-3 zile de la operatia cu grasime. Totusi, este important sa evitati activitatile intense pentru 3-4 saptamani. Este important sa realizati ca sanii dumneavoastra vor continua sa-si schimbe forma de-a lungul timpului, pe masura ce se resoarbe ce s-a injectat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.