Ghidul Serviciilor
Dobos Calin, Doctor Chirurgie Estetica - Galati
inapoi la firma 3042 vizite
Poza Chirurgie faciala
Foto

BLEFAROPLASTIA - liftingul pleoapelor

Privirea este principala forma de intreractiune intre indivizi. Elemente cheie in expresiile faciale, ochii, transmit mesaje legate de emotii, vitalitate si varsta. Prima impresie creeata este mai importanta azi ca oricand. Asa ca o privire vioaie, tanara, inspira incredere si atrage simpatii.  Ca si restul fetei, pleoapele sunt compuse din straturi de piele, muschi si grasime. In timp, varsta, expunerea la soare si mostenirea genetica fac pielea sa-si piarda elasticitatea, muschii se slabesc, fapt care cauzeaza caderea pleoapelor. Grasimea herniaza (aluneca in fata), determinand umflaturile si pungile de sub ochi. Toate va fac sa aratati obosita, trista sau mai batrana decat sunteti in realitate.

 

Ce se face la peoapele de sus?Pentru a corecta caderea pleoapei superioare, se indeparteaza pielea in exces si, la nevoie, se indeparteaza si din grasimea herniata, sau chiar o fasie din muschiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsa in santul de deasupra ochiului, astfel incat nu va fi vizibila. Interventia se face in anestezie locala, de obicei, si dureaza 20-30 de minute.

Ce se face la peoapele de jos?Daca e vorba de o persoana tanara, cu pungi sub ochi, se face doar o interventie de indepartare a acestui exces de grasime.

In anestezie locala, se face o incizie pe partea interna a pleoapei (transconjunctivala) si se ajunge exact la pungile de grasime. Se indeparteaza excesul si se incheie operatia. De obicei nu e nevoie de fire. Dureaza 20 de minute. Pe langa faptul ca este mai putin invaziva, abordarea transconjunctiva are un timp de recuperare mai scurt si nu veti avea cicatrici vizibile.

Daca e vorba de exces de grasime si de piele, e nevoie de o interventie mai ampla (transcutanata), in care se face o incizie sub gene, prelungita 1 cm la coltul ochiului.

Apoi se ridica muschiul pleoapei si se ajunge la grasime. Se indeparteaza sau se rearanjeaza grasimea, se sutureaza muschiul - eventual intr-o noua pozitie, se indeparteaza pielea in exces si se sutureaza. Aceasta interventie e mai de anvergura, asa ca poate necesita anestezie generala, si dureaza cam 60 de minute.

In ultimii ani aceasta interventie -mai mare- pe pleoapa inferioara (blefaroplastie inferioara) e din ce in ce mai rar executata, la cazuri limitate! Datorita riscului de retractie al pleoapei inferioare (ectropion- se mareste albul ochilor!), se recomanda sa fie facuta in asociere cu liftingul medio-facial (centro-facial 3D), moment in care se obtine si o intinerire a pometilor. Sigur ca se maresc costurile, dar scaderea riscurilor de ectropion, si gradul mare de satisfactie al pacientilor, merita efortul (vezi liftingul centro-facial 3D)!Evident ca se pot face in aceesi zi interventii combinate: atat la peoapele de sus cat si jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectari de substante, in functie de ce va doriti si de ce ati hotarat cu medicul chirurg. 

 

PostoperatorInterventiile se fac cu radioplasma ELLMAN, ceea ce asigura o sangerare minima cu vindecare rapida.Pe liniile de incizie se aplica un pansament subtire steril. Durerile sunt minime sau absente si cedeaza la calmante obisnuite. Firele de sutura se indeparteaza dupa 4-5 zile. In zilele urmatoare pleoapele se coloreaza si se umfla usor, dar fara a va afecta vederea. De altfel, dupa interventiile in anestezie locala, se poate conduce masina. Oricum, se recomanda ca in zilele urmatoare sa stati mai relaxati, fara eforturi. Plimbarea si uitatul la tv sunt permise din aceeasi zi. Evitati activitatile fizice intense pentru cel putin doua saptamani.Veti incepe sa observati rezultatele operatiei in cateva zile, dar rezultatul definitiv va aparea dupa cateva saptamani. Desi veti avea mici cicatrici, ele sunt de obicei bine ascunse in contururile pleoapei si se estompeaza in timp.

 

Acest gen de interventii nu corecteaza ridurile de la coltul ochilor („laba de gasca”), cearcanele din jurul ochilor sau sprancenele lasate. In aceste cazuri, operatia de pleoape facuta impreuna cu alte proceduri (toxina botulinica, injectari de grasime sau lifting temporal etc.), este cea mai indicata solutie pentru a obtine cele mai bune rezultate.Desi rezultatele unei operatii la pleoape sunt de lunga durata, este important sa realizati ca fata d-voastra va continua sa imbatraneasca. Totusi, o operatie la pleoape poate reda cu succes aspectul tineresc al ochilor si privirii pentru anii care vor urma.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.