Ghidul Serviciilor
Dr. Dragus-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 347 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Chirurgie dentara – Chirurgia dentara reprezinta o procedura medicala care se realizeaza intotdeauna la recomandarea medicului, in urma unui examen medical, iar fiecare pacient beneficiaza de tratament interdisciplinar. Cand afectiunile parodontice, ortodontice sau chiar de estetica medicala o recomanda, chirurgia dentara este o solutie viabila.

Interventiile de chirurgie sunt realizate in functie de istoricul pacientului, analizand complexitatea si minimizand riscurile imediate – dar si pe termen lung – si crescand predictibilitatea interventiei.

 

Chirurgie dentara – Tipuri de interventii

 

Interventiile de chirurgie dentara cuprind: extractii simple, rezectii apicale, interventii de chirurgie parodontala, chirurgie plastica gingivala, inserarea implanturilor, operatia de sinus deschis (ridicarea mucoasei sinuzale).

Chirurgia dentara doare?

Toate procedurile de chirurgie dentara efectuate la Clinica Dr. Dragus au loc sub anestezie – locala sau generala. Misiunea noastra este sa oferim servicii si tratament de excelenta, iar pacientii nostri sa aiba o experienta pozitiva. Interventiile efectuate de specialistii nostri au menirea sa va scape de dureri cat mai repede si mai eficient.

Optand pentru o clinica dentara profesionista veti avea parte de solutii de ultima ora si, in final, de mai putine ore petrecute in scaunul dentistului.

 

Chirurgie dentara – Extractia dentara

 

Extractia dentara – consta in indepartarea unui dinte bolnav, care provoaca si intretine procese patologice ce nu pot fi rezolvate prin tratament. Chiar si o care dentara (nedectata la timp cu Diagnocam) poate conduce spre o extractie.

Cand se face extractie dentara? Daca un dinte este compromis, iar medicul stomatolog considera ca nu mai poate fi salvat, se ia decizia de a se face extractie.  In locul acestuia se poate face implant si aditie de os, daca este cazul. Prioritatea noastra este salvarea dintelui sau a radacinii prin endodontie sub microscop, extractia fiind o solutie dictata de considerente medicale.

Ce se face dupa extractie dentara? Va puteti astepta la o usoara senzatie de durere si disconfort. Esential este sa luati masuri de prevenire a unei potentiale infectii si care sa duca la accelerarea vindecarii.  Folositi comprese din tifon pentru a opri sangerarea prin presare (muscand).  Aplicati gheata sau un prosop rece pe fata in primele 12–24 de ore dupa extractie. Este important de stiut ca trebuie sa renuntati la fumat in zilele de dupa o extractie dentara. Evitati sa clatiti cu apa de gura in primele 24 de ore pentru a asigura formarea cheagului de sange. Dupa aceasta perioada este indicata clatirea zonei respective cu apa calda sarata sau cu apa de gura pe baza de clorhexidina.

Ce mananc dupa extractie dentara? Evitati sa mancati imediat dupa aceasta procedura de chirurgie dentara. Dupa cateva ore puteti ingera alimente moi si lichide. Evitati mancarea fierbinte, picanta si bauturile carbogazoase. Mestecati pe partea opusa cel putin 24-48 de ore.

 

Chirurgie dentara – Rezectie apicala

 

Daca o parte din radacina unui dinte prezinta o infectie, se poate face o rezectie apicala prin care se indeparteaza radacina infectata si se pastreaza portiunea sanatoasa a radacinii.

Aceasta procedura de  chirurgie dentara este menita sa salveze dintele dupa o imbolnavire a pulpei dentare, ceea ce duce la aparitia unui granulom. In ciuda metodelor moderne de endodontie exista cazuri mai complicate cand nu se poate realiza o curatare si sterilizare a canalului pe toata lungimea sa. Astfel, rezectia apicala chirurgicala este indicata in caz de granulom dentar sau apical avansat sau care nu se resoarbe dupa tratamentul endodontic.

Fiecare interventie chirurgicala se face doar dupa realizarea mai multor teste de oportunitate cum ar fi scanarea intraorala sau condilograful.

Interventia se realizeaza intr-o singura sedinta, printr-o incizie la nivelul gingiei. Medicul va indeparta granulomul de la varful radacinii impreuna cu o parte din aceasta.

Indicatiile postoperatorii sunt similare celor din cazul unei extractii mai complicate.

 

Chirurgie dentara – Chirurgia parodontala

 

Chirurgia parodontala include decolarea tesutului gingival pentru indepartarea bacteriilor si tesutului patologic. Aceste proceduri de chirurgie dentara ajuta la regenerarea osului si a tesutului moale, fiind minim invazive si sigure.

Prin chiuretaj gingival si subgingival se realizează chiuretarea tesuturilor afectate ireversibil pentru a se stopa progresia bolii.

Gingivectomia presupune excizia  in masa a tesutului patologic. Gingivoplastia urmareste remodelarea chirurgicala a gingiei in jurul coletului dintilor.

In cazul formarii de pungi parodontale medii si adanci, se recurge la operatii cu lambou. Daca ne confruntam cu pungi parodontale vechi, mari, cu lipsa masiva de os, se recurge la aditii osoase.

Prin chirurgie dentara regenerativa se pot reconstrui intr-o mare masura tesuturile pierdute, ceea ce duce la imbunatatirea implantarii dintelui. Aceste interventii presupun grefe osoase si/sau membrane care se aplica intre gingie si os. La acestea se adauga aplicarea de factori care stimuleaza cresterea si regenerarea proprie tisulara.

 

Chirurgie dentara – Operatia de sinus lift

 

Operatia de sinus lift reprezinta interventia  de crestere a cantitatii de os in zona posterioara a maxilarului superior. Aceasta procedura de chirurgie dentara aditiva are scopul de a pregati suportul osos pentru pozitionarea unuia sau mai multor implanturi dentare.

Specialistii recurg la sinus lift atunci cand sinusul maxilar este marit sau coborat. Aceasta inseamna ca osul alveolar nu mai poate sustine un implant dentar.

 

Chirurgie dentara – Chirurgie plastica gingivala

 

Chirurgia plastica gingivala cuprinde procedurile ce imbunatatesc aspectul zambetului, prin modificarea conturului gingival. Acestea sunt realizate pentru a corecta defectele de morfologie, pozitie sau simetrie gingivala.

 

Chirurgie dentara – Implantologie

 

Procedurile de chirurgie dentara sunt indispensabile pentru implantul dentar. 

Implantarea este o metoda dentara chirurgicala prin care se introduce un dispozitiv din titan sau zirconiu in osul maxilar sau mandibular cu scopul de a recrea radacini artificiale.

Este vital sa respectati in detaliu masurile de igiena pe care medicul vi le va recomanda dupa orice procedura de chirurgie dentara.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.