Fiecare pacient este unic atat din punct de vedere anatomic dar si a problemelor dentare cu care se prezinta in cabinetul stomatologic. Alegerea implantului dentar este facuta in mod normal de medicul implantolog dar in acest proces este implicat si pacientul. Acest proces ar trebui sa se desfasoare astfel:
Dimensiunea implantului dentar
In urma investigatiilor radiologice medicul stabileste ce dimensiuni ale implantului dentar sunt necesare. De mentionat faptul ca anumiti producatori de implanturi dentare nu realizeaza implanturi dentare scurte sau simplanturi dentare inguste cum sint mini implanturile.
Tipul de spire
In functie de densitatea osului medicul va recomanda un implant dentar cu spire mai agresive sau mai putin agresive, sau va opta pentru un implant dentar care se potriveste in toate tipurile de os. Alegerea formei implantului dentar tine atat de densitatea osoasa cat si de cantitatea de os disponibila.
Pretul implantului dentar
Evident ca si costul implantului dentar joaca un rol important in alegerea acestuia. Un implant dentar ieftin o sa fie mereu o varianta atat timp cat pacientul nu are probleme de sanatate generale iar osul este de o calitate si o cantitate buna.
Avantajele si dezavantaje implanturilor dentare
Implanturile dentare au fost introduse in medicina dentara pentru a ajuta la refacerea danturii acolo unde acest lucru nu mai erea posibil. Dupa o perioada s-a constatat ca acestea pot inlocui un dinte chiar si in situatia in care exista si alte variante cum sunt puntile dentare.
Mai mult, progresul materialelor si al tehnicilor de implantare au dus la rezulta exceptionale atat functional cat si estetic. Implanturile dentare vin cu multe avantaje dar si cu cateva dezavantaje.
Avantajele implanturilor dentare