Ghidul Serviciilor
Clinica Dr. Florin Juravle
inapoi la firma 471 vizite
Poza Medicina estetica
Foto

Tratamentul ridurilor cu botox si acid hialuronic

Pentru multi dintre noi informatiile despre toxina botulinica(botox) se limiteaza la agresivitatea pe care aceasta o are asupra muschilor, producand paralizia acestora, in cazul infectarii organismului. Cu toate acestea medicina moderna ne permite sa utilizam toxina botulinica, in domeniul esteticii, in cantitati extrem de mici, doze bine controlate si in urma unui proces de laborator in care molecula toxinei este inalt purificata.

Denumirea Botox provine din termenul toxina botulinica.

Initial indicatiile terapeutice ale Botox-ului se limitau in tratamente neurologice si oftalmologice, pentru tratarea spasmelor musculare si a strabismului.Cercetatorii au concluzionat ca este nevoie de 2500 - 3000 de unitati de toxina pentru ca aceasta sa fie letala pentru oameni, iar in scopuri cosmetice se folosesc in mod uzual doar 75 - maxim 100 de unitati Botox. Aceste studii au facut ca pacientii sa capete incredere in procedura de injectare cu Botox.

Exista mai multe tipuri de toxine botulinice(botox), dar singura folosita in chirurgia plastica si estetica este tipul A. Fata fiecareia dintre noi se transforma iremediabil cu timpul din cauza actiuni factorilor daunatori la care pielea este expusa zilnic, dar si datorita mostenirii genetice pe care am capatat-o fiecare.

Odata cu varsta, pielea pierde apa si elasticitatea si implicit frumusetea si finetea. Din cauza schimbarilor hormonale la care organismul este supus odata cu varsta colagenul epidermic se reduce si el determinand imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Pe langa acesti factori inevitabili, alimentatia, stresul, ingrijirea defectuoasa a pielii contribuie la accelerarea procesului de imbatranire a pielii.

Cutele ce apar intre sprancenele noastre sunt de fapt un rezultat al miscarii continue a muschilor fetei. botoxul este indicat pentru ameliorarea temporara a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprancene, observate in momentul incruntarii, la adulti cu varsta sub 65 de ani.

Botoxul actioneaza prin blocarea impulsurilor nervoase directionate catre toti muschii in care a fost injectat. Aceasta previne contractia muschilor, conducand la o paralizie temporara si reversibila. Pacientul este testat in caz de alergie la toxina botulinica cu o intepatura la nivelul bratului, se asteapta 10 minute si abia apoi se poate incepe procedura de injectare. In mod normal, procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute, iar dupa injectare nu este nevoie de timp de recuperare.

Se poate parasi cabinetul medical imediat dupa procedura, dar este recomandat ca pacientul sa nu stea intins sau sa se aplece timp de 4 ore dupa tratament, sa nu maseze zonele tratate sau sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore. Este indicata insa contractia voluntara a muschilor injectati (miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor), care grabeste instalarea efectului dorit.

Rezultatul dupa injectarea cu botox apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, natural si senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit. Starea de relaxare se produce incepand din ziua a doua sau a treia si se instaleaza complet cam dupa o saptamana. Dupa primul tratament cu botox rezultatul dureaza intre 3 - 6 luni, dupa care expresia fetei revine la "forma" initiala. Este momentul cand tratamentul trebuie repetat, iar rezultatul poate sa tina de data aceasta mai mult; dupa 4-5 astfel de sedinte efectele tind sa se prelungeasca in timp.

Reactiile adverse sunt rare si nu sunt periculoase. Dureri de cap, posibila "cadere" de spranceana sau de pleoapa, vedere tulbure sau de paralizia altor muschi decat cei vizati. Multe dintre aceste posibile efecte dispar la cateva zile dupa procedura. Daca doriti sa scapati de anumite riduri sau pur si simplu sa corectati anumite trasaturi sau imperfectiuni si in urma testelor efectuate in prealabil din care nu rezulta nicio interdictie, este foarte usor.

Tratamentul este simplu si consta in efectuarea mai multor punctii (intepaturi) care se realizeaza cu un ac foarte fin exact in muschii responsabili de miscarile de expresie. Unii medici folosesc o anestezie locala, cu ajutorul unei creme de xilina, care reduce disconfortul dat de intepatura acului.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic (HA) - o substanta care exista in mod natural in piele si ajuta la hidratare si la volumizare.Acesta se prezinta sub forma unor gelurile injectabile care se introduc usor in si sub piele pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentru a netezi si a face sa dispara ridurile si cutele faciale si pentru a redefini buzele. Acesta este un gel cu consistenta omogena, negranulara care patrunde cu usurinta in piele si confera un aspect si o senzatie de netezime si naturalete.

Acest gel contine de asemeni 0.3% Lidocaina pentru a reduce in mod semnificativ durerea de injectare oferind o experienta reconfortanta.

Acidul hialuronic este o substanta ideala pentru materialele de umplere dermica deoarece confera o senzatie naturala in piele si are efect de durata.

Cu cat arati mai tanar, cu atat te simti mai bine. Dar inaintarea in varsta reprezinta un proces care nu poate fi oprit si, pe masura ce corpul imbatraneste, aspectul si proprietatile pielii se modifica.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul toate au rolul lor ducand la aparitia ridurilor. Pielea este mai fragila si mai putin elastica. Pe masura ce inaintam in varsta, continutul de acid hialuronic (HA) din piele - care este foarte important pentru retinerea apei - scade. Glandele care produc sebum (sebacee) devin mai putin active si pielea devine mai uscata. De asemenea, pielea isi pierde din grasimi si prin urmare, are mai putin volum si este mai putin neteda si isi pierde si culoarea tinereasca si stralucirea.

Pe langa toate aceste schimbari, si forta de gravitatie actioneaza tragand de piele si determinand lasarea acesteia.

Ridurile sunt consecinta procesului de imbatranire. Odata cu inaintarea in varsta stratul intern, denumit derm, incepe sa se subtieze. Reteaua de elastina (proteina care confera gradul de intindere al pielii) si fibrele de colagen (principalele proteine de sustinere de la nivelul pielii), care sustin straturile superficilale, devenind mai slabe sau rupandu-se pot cauza aparitia ridurilor . Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea, este mai putin capabila sa isi pastreze hidratarea, secretia glandelor sebacee scade, iar pielea se vindeca mai greu. Toate acestea contribuie la aparitia ridurilor.

Ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) si ridurile care pleaca de la coltul ochilor (denumite si laba gastii) se formeaza din cauza contractiilor muschilor faciali. Rasul, incruntarea, privirea cu coada ochiului si alte expresii faciale obisnuite determina accentuarea acestor riduri. Cu timpul, aceste expresii asociate cu forta gravitatiei contribuie la aparitia gusei si pot determina lasarea pielii din jurul ochilor.

Pielea sanatoasa se regenereaza in permanenta. In timp ce vechiul colagen este distrus, un altul nou se formeaza. Cercetatorii au observat ca fumatul determina o scadere accentuata a producerii de colagen. Acest lucru determina la randul lui aparita ridurilor.

Durata efectelor poate depinde de varsta, cantitatea de filler injectat, locul de injectare, calitatea pielii si, in general, de starea de sanatate si de modul de viata al pacientei.

Totusi, efectele benefice ureaza pana la un an de la aplicarea tratamentului.

Care sunt efectele secundare?

Dupa injectarea de acid hialuronic, poate aparea:

Majoritatea efectelor secundare sunt usoare sau medii si dispar dupa cateva zile, acestea includ, dar nu se limiteaza la:

In cazul oricarei proceduri de injectare, exista si riscul de infectare.

Precautii inainte de tratament

Va sfatuim sa evitati aspirina sau alte medicamente non-steroidale si anti-inflamatorii (cu efect analgezic, antipiretic si antiinflamator) pentru o perioada de cateva zile inainte de injectarea cu Acid hialuronic. Acest lucru va reduce riscul de invinetire si sangerare a locului injectat.

In cazul in care aceasta este prima dvs. vizita, va trebui sa il informati pe medic cu privire la antecedentele medicale si cu privire la orice probleme actuale precum si in ceea ce priveste alergiile pe care le aveti la medicamentatia administrata.

Nu este necesara efectuarea unui test de alergie, in afara de cazul in care medicul considera ca acesta este necesar. Procedura este rapida si usoara. Injectarea dureaza doar 15-20 de minute.

Precautii dupa tratament

Deoarece gelul injectabil cu Acid hialuronic presupune un tratament simplu, nechirurgical, exista un timp minim de recuperare. In primele 24 de ore dupa tratament, trebuie sa evitati:

pentru a reduce la minim riscurile de inrosire temporara, umflare si/sau mancarime.

Nici un tratament nu poate opri procesul de imbatranire; veti avea nevoie de rectificari daca doriti sa mentineti efectul, asa ca intrebati medicul cand va recomanda o noua sedinta.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.