Un implant dentar este o radacina artificiala realizata din diverse materiale (titan, zirconiu, etc.). Implantul dentar va servi ca suport pentru o restaurare protetica (coroana, proteza, etc.) ce va inlocui dintele lipsa.
Cand am nevoie de implant dentar?
Atunci cand pierdem unul sau mai multi dinti, un implant dentar este cea mai indicata solutie de tratament. Avantajul major al unui implant dentar, fata de alte solutii de restaurare este faptul ca prin implant nu se atinge nici un alt dinte, cum se intampla in cazul puntilor dentare.
Etape pentru realizarea unui implant
-Etapa de pregatire este una extrem de importanta. Ea implica o cunsultatie complexa si o serie de analize suplimentare (radiografii, analize de laborator, etc.) ce vor servii medicului pentru a cunoaste mai bine fiecare pacient si a realiza procedura in conditii optime.
-Etapa chirurgicala reprezinta etapa propriu-zisa de inserare a unui implant dentar. Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie, totul intamplandu-se fara durere.
Etapa protetica se realizeaza fie imediat, fie la diferite intervale de timp dupa etapa chirurgicala si consta in aplicarea unor coroane sau a unor proteze peste implanturi, redandu-se astfel estetica si functionalitatea zambetului pacientului.