Ghidul Serviciilor
Dr. Petrescu Laura -Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 680 vizite
Poza Cosmetica dentara
Foto

Din momentul eruptiei, dintii se inchid la culoare datorita colorantilor din bauturi, alimente si fum de tigara, uzura – imbatranirii dintilor, periaj haotic care zgarie smaltul dintilor. Inalbirea dintilor este o procedura relativ simpla si foarte folosita in cosmetica dentara. Dupa inalbire dintele ajunge sa aiba nuante mult mai deschise decat cea naturala, anterioara albirii.

Termenul de “albire a dintilor” se foloseste atunci cand dintii se deschid la culoare prin indepartarea doar de pe suprafata dentara a pigmentilor (nu si din profunzime), dar nu se obtine o culoare mai deschisa decat culoarea lor naturala.

Mecanism chimic: Prin inalbire se oxideaza acesti pigmenti depusi in profunzimea structurii dintilor (fenomenul este similar cu cel de oxigenare al parului (dauneaza?) – stim foarte bine cat de greu se poate obtine culoarea dorita sau in cazul unui pigment puternic rezultatele sunt nesatisfacatoare). Din motive de marketing multi stomatologi se feresc sa folosesca termenul de inalbire pentru a nu speria pacientii; inalbire pare un tratament agresiv, pe cand albirea nu da impresia ca ar avea efecte daunatoare asupra dintelui.

Inalbirea dintilor trebuie precedata de un detatraj si igienizare. Dintii cu eventuale carii, fisuri ale smaltului trebuiesc protejati cu un pansament provizoriu. Obturatiile definitive se amana de preferinta dupa tratamentul de inalbire pentru a nu aparea diferente de culoare la sfarsitul tratamentului (lucrarile si plombele puse anterior inalbirii nu se deschid la culoare!).

Cum se albesc dintii? Sunt doua variante de inalbire: in cabinet sau acasa.

In cabinet se folosesc solutii de albit pe baza de peroxid de hidrogen (de trei ori mai eficient decat peroxidul de carbamida), cu sau fara surse de lumina tip laser de mare putere, cu sau fara caldura. Dupa o sedinta de 30 minute se vad primele rezultate, dintii sunt mai albi cu una, doua, trei nuante. Aceasta varianta este mai rapida si cu rezultate durabile.

Acasa se folosesc geluri asezate in gutiere (pot avea diverse arome si concentratii), sunt de regula pe baza de peroxid de carbamida, dar o perioada mai lunga de timp, cateva seri. Solutiile cumparate din magazin necesita folosirea unui timp mai indelungat pentru a vedea schimbari.

Cu cat dintii sunt mai inchisi la culoare (gri), cu atat tratamentul trebuie sa fie mai sustinut (cam in prima saptamana se obtine efectul maxim de albire) si dureaza pana cand se obtin rezultatele dorite; acestea se mentin pana in 2 ani, in functie de obiceiurile alimentare ale fiecaruia.

Ca efecte secundare pacientii se pot astepta sa le creasca sensibilitatea la stimuli (rece, dulce, acru) si daca acestea sunt deranjante este recomandat sa se intrerupa tratamentul si sa se folosesca o pasta de dinti desensibilizanta.

Preventiv, este contraindicata folosirea unui astfel de produs in timpul sarcinii, de catre mamele care alpteaza sau persoane sub 15 ani.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.