Ghidul Serviciilor
Duct, Bucuresti - Conservare, Restaurare Opere De Arta
inapoi la firma 2167 vizite
Poza Cercetare - Proiectare
Foto

Fatadele Palatului Patriarhal

Palatul Patriarhiei este construit dupa planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, iar lucrarile s-au realizat sub conducerea inginerului George (Gogu) Constantinescu, fiind prima lucrare de beton armat din tara. A suferit in timp diverse modificari, cea mai importanta fiind refacerea cupolei, care s-a prabusit la cutremurul din 10 noiembrie 1940.In perioada socialista, edificiul a functionat ca sediul Marii Adunari Nationale. Dupa evenimentele din 1989, aici a functionat sediul Camerei Deputatilor.Dupa decembrie 1989, datorita faptului ca au sporit activitatile misionar-culturale ale Bisericii Ortodoxe Romane, iar spatiile disponibile erau insuficiente ca suprafata pentru desfasurarea acestor actiuni, precum si a faptului ca Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor si-a mutat sediul in alta cladire, acest imobil construit pe terenul Bisericii, la cererea Patriarhiei Romane, i-a fost dat in folosinta prin Hotararea Guvernului Romaniei cu numarul 941 din 8 octombrie 1996.

 

Teste de curatare

 

Testele de curatare realizate pe fatada parc S-E s-au executat prin gommage uscat, folosind ca material nisip tip Archifine Bronze cu duritate de 5,4 MOHS si un utilaj specializat cu presiune regrabila, necesara in functie de suprafata si degradarile intalnite la nivelul acesteia.

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.