Ce determina studiul?Acest Studiu este solicitat de catre Primarie prin Certificatul de Urbanism, la obtinerea Autorizatiei de construire. Studiul este cerut conform art.10 din Legea 372/2005 modificata prin Legea 156/2016, privind performanta energetica a cladirilor.
Conform art.10 din Legea 372/2005, modificata prin Legea 156/2016, studiul evalueaza cât de fezabila tehnic, economic si din punct de vedere al mediului, ar fi utilizarea unor sisteme alternative de eficienta ridicata, pentru o cladire nou proiectata sau existenta.
Sistemele alternative de eficienta ridicata evaluate în Studiu, sunt cele 6 prevazute în art. 10 din Legea 372/2005, si anume:
sisteme descentralizate de alimentare cu energie, bazate pe surse regenerabile de energie;sisteme de cogenerare/ trigenerarere;sisteme centralizate de încalzire sau de racire de bloc;pompe de caldura;schimbatoare de caldura sol-aer;recuperatoare de caldura.
Realizam studii privind utilizarea unor sisteme de eficienta ridicata pentru orice tip de cladire, la cele mai mici preturi.Prin certificatul de urbanism emis de autoritatile administratiei publice locale/judetene competente, în vederea obtinerii, în conditiile legii, a autorizatiei de construire pentru cladiri, pe lânga obligativitatea respectarii cerintelor minime de performanta energetica, se va solicita întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata, în functie de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic si al mediului înconjurator.
Acest studiu se emite pentru cladirile noi/ansamblurile de cladiri noi, cât si cele existente (locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, cladiri de învatamânt, spitale, hoteluri si restaurante, constructii destinate activitatilor sportive, cladiri pentru servicii de comert, alte tipuri de cladiri consumatoare de energie).