Ghidul Serviciilor
Ebi Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 60 vizite
Poza Endodontie
Foto

Tratament cunoscut de multi pacienti sub titulatura de “tratament de canal”, presupune curatarea spatiului din interiorul dintelui, unde este adapostit nervul, afectat în cazul unei carii sau a unei infectii dentare. Terapie nedureroasa, datorita tehnicilor de anestezie actuale, camera pulpara (a nervului) poate fi abordata pentru prima data, daca ne confruntam cu o carie profunda, sau putem efectua un retratament, daca tratamentul anterior este neconform.
Tratamentele endodontice sunt realizate cu maxima atentie si cu materiale si aparatura de ultima generatie.
 Ce este obturatia de canal?
Te dor dintii? Simti ca îti pulseaza durerea în cap? Ai mari dureri la cald si la rece? Ai noroc pentru ca stim exact ce ai: pulpa infectata. De ce ai nevoie? De o obturatie de canal. Ce înseamna asta? Hai sa discutam mai multe, mai detaliat, mai explicit.

Obturatia de canal se mai numeste obturatie radiculara si este ultima etapa a unui tratament endodontic. În centrul fiecarui dinte se afla o camera numita endodontiu care adaposteste pulpa dentara care se mai numeste si nerv. Pulpa dentara are un rol important în dezvoltarea dintelui, iar odata finalizat, va contribui la mentinerea sanatatii sale. Odata ce pulpa dentara este afectata de bacterii, aceasta moare si pentru a nu pierde dintele natural, se recurge rapid la tratamentul endodontic: îndepartarea tesutului afectat si obturarea canalului radicular. Odata ce au fost curatate canalele radiculare, se pregatesc si se dezinfecteaza, iar apoi medicul stomatolog va sigila fiecare canal cu ajutorul unui material inert omogen. Materialele de obturatie includ de obicei aurul, portelanul, rasinile compozite care au culoarea dintelui si amalgamul, adica un aliaj de mercur, argint, cupru, staniu si foarte rar zinc. Pentru a rezulta într-o procedura efectuata cu succes, obturatia de canal are nevoie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

Sa fie neresorbabila în timp
Sa ajunga pâna la apex
Sa fie omogena, continua, compacta, fara lipsuri sau goluri
Toate canalele radiculare ale dintelui ar trebui obturate
De regula, materialele de obturatie radiculara sunt radioopace adica permit verificarea corectitudinii obturatiei prin intermediul unei radiografii. La radiografie, structurile radio-opace apar de culoare alba sau deschise, iar cele de tip radiotransparent sunt închise la culoare sau negre.

 

Multe din materialele utilizate în trecut pentru obturatiile de canal nu îndeplineau aceste criterii. Majoritatea erau resorbabile, ceea ce înseamna ca, dupa o perioada dupa tratament, pastele de canal se dizolvau, iar canalul ramas având posibilitatea sa fie recolonizat de bacterii. Acest lucru duce la infectii cronice în interiorul dintelui care uneori se pot extinde si la osul înconjurator,generând dureri, abcese sau chisturi. De aceea, e bine ca dintii cu tratamente de canal vechi sa fie periodic examinati si sa se intervina atunci când se observa complicatii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.