Ghidul Serviciilor
Eco Tad - Fose Septice, Statii Epurare, Separatoare Ulei Grasimi, Arad
inapoi la firma 1895 vizite
Poza Statie de epurare cu”noroi activ”
Foto

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

 

Tehnologia de epurare cu namol activ consta din amestecarea si aerarea amestecului de apauzata cu sedimente active recirculate, urmata de separarea apei uzatede namol.

Prin introducerea aerului se creeaza conditii favorabile pentru înmultirea bacteriilor aerobe existente în apauzata, care adera la suprafata materiilor în suspensie subforma de filoane uniform dispersate în bazin. Pentru introducerea aerului se utilizeaza preponderent aerarea cu bule fine. Acest sistem consta în dispersoare de aer montate pe fundul bazinului.

Dispozitivele de aerare cele mai utilizate sunt cele cu membrana perforata sub forma de ciuperca sau cilindru. Aerul se introduce sub presiune cu ajutorul suflantelor sau compresoarelor antrenate de motoare electrice.Puterea electrica a acestor suflante alimentate la tensiunea de 230 V variaza orientativ între 30-800 W, functie de capacitatea instalatiei.

Amorsarea instalatiei (atingerea parametrilor optimi de functionare)dupa începerea alimentarii cu apa uzata, necesita pe timp devara o perioada de 7-10 zile, iar pe timp de iarna 15-20 zile. Frecventa vidanjarii este intre 18 si 24 luni, daca dimensionarea instalatiei este corecta. Combinata cu aerarea prelungita, namolul produs sufera o oxidare (mineralizare) totala. Functionarea acestor instalatii de epurare este automata. Depinzînd însa de energia electrica, ele sunt destul de sensibile

la lipsa curentului electric, desi în unele situatii, o întrerupere în alimentarea cu energie electrica de pâna la 24 de ore pare sa nu conduca la dezamorsarea procesului biologic. În mod evident însa, acesta este un handicap sever si insurmontabil în cazul unor utilizari ocazionale sau sezoniere (cabane, case de vacanta, vile,etc.), unde nu pot fi utilizate.

Pentru a mari eficienta foselor cu sedimente active, dupa acestea se poate monta un filtru percolator aerob care preia apa reziduala rezultata pe care o oxideaza încontinuare sub actiunea bacteriilor aerobe marind astfel, eficienta sistemului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.