Ghidul Serviciilor
Ecoplast Industries Group
inapoi la firma 2899 vizite
Poza Reciclare DEEE
Foto

In era dominatiei societatii de consum şi a globalizarii, Directiva Comisiei Europene identifica între obiectivele prioritare ale politicii sale conservarea, protectia sanatatii umane şi utilizarea prudenta şi rationala a resurselor naturale. Activitatea de reciclarea DEEE reprezinta unul dintre aceste obiective strategice.

In vederea aderarii la Uniunea Europeana, Romania s-a angajat la buna indeplinire a obiectivului reciclare DEEE colectand pe întregul an 4 kg de DEEE pe cap de locuitor.

Fiecare echipament ce face parte din categoria DEEE-urilor este format dintr-o combinatie de componente ce contin diferite substante, unele periculoase, care, pe de o parte, pot fi materii prime secundare ce pot fi reutilizate, iar pe de alta parte, pot fi o sursa importanta de poluare a mediului.

Cele mai periculoase substante continute sunt: plumb, mercur, cadmiu, crom, substante clorurate sau bromurate.

In procesul de reciclare DEEE sunt intalnite mai multe tipuri de deseuri electrice, electronice si electrocasnice, cum ar fi computerele, monitoarele, imprimantele şi scannerele, acestea contin materiale convenabil de a fi folosite în produse noi.

Aparatura electronica este compusa din sute de materiale diferite, adesea, aceste materiale avand valori foarte mari cum ar fi: aurul, platina, argintul, cuprul etc.

Activitatea de reciclare DEEE a scos la iveala un aspect deosebit de periculos cu impact semnficativ asupra mediului inconjurator si anume: in timp ce unele substante produse de natura, cum ar fi cromul, un material inofensiv in stare naturala, atunci cand sunt folosite pentru confectionarea echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice rezulta compusi periculosi. Aceste substante foarte toxice sunt daunatoare in special oamenilor si mediului in cazul in care sunt eliminate.

La fabricarea echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice sunt utilizate mai multe tipuri de plastice. In realizarea procesului de reciclare DEEE ar trebui ca stirenii (ABS, ASA, SAN, PS, HIPS) şi polipropilena (PP) sa fie considerati ca prioritate pentru îmbunatatirea reciclarii materialelor plastice avand in vedere faptul ca ei constituie cam 70% din totalul materialelor plastice utilizate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.