Ghidul Serviciilor
Eco Sol Proiect, Bucuresti - Amenajari Interioare Si Exterioare, Termo Si Hidroizolatii
inapoi la firma 1523 vizite
Poza Termohidroizolatii Ranversate
Foto

Termo-hidroizolatia ranversata (sau inversata) este o solutie tehnica aplicabila tuturor teraselor necirculabile. Denumirea ranversata (inversata) provine de la faptul ca fata de o termohidroizolatie clasica, ordinea straturilor hidroizolante si termizolante difera.

Straturile sunt in ordine inversa fata de solutia clasica: mai intai se pune hidroizolatia iar in partea superioara termoizolatia. Peste planseul de beton este turnat ca si la hidroizolatia clasica un strat de beton de panta cu o anumita inlclinatie (exterior sau interior), peste care este aplicata o amorsa.

Urmatorul strat este unul de difuzie ce consta dintr-o membrana cu orificii care impreuna cu stratul hidroizolant urmator ce are un dublu rol (membrana hidrofuga si functie de bariera de vapori), formeaza un ansamblu care permit planseului de beton sa “respire”, membranele nefiind sudate la marginea exterioara iar adeziunea facandu-se doar prin intermediul orificiilor.

Diferenta fata de stratificatia clasica: direct peste membrana cu rol de bariera de vapori este aplicat stratul de inchidere al hidroizolatiei care la exterior este protejat anti UV cu ardezie. Peste cele doua straturi hidroizolante este montat stratul termoizolant din polistiren extrudat, iar la final un strat geotextil si pietris.

PROCES TEHNOLOGIC

  • Turnarea betonului de panta
  • Amorsarea suprafetelor
  • Montarea stratului de difuzie pe intreaga suprafata orizontala si fasii de 33 cm din metru in metru pe verticala
  • Montarea stratului 1 de hidroizolatie care joaca si rol de bariera de vapori alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu fibra de sticla sau poliester pe intreaga suprafata orizontala si verticala
  • Montarea gurilor de scurgere
  • Montarea stratului 2 hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu poliester si protejata cu ardezie pe intreaga suprafata orizontala si verticala
  • Montarea deflectoarelor (gurilor de aerisire) lipite pe stratul final de hidroizolatie
  • Montarea parafrunzarelor in gurile de scurgere
  • Montarea termoizolatiei din polistiren extrudat
  • Montarea unui strat de separare alcatuit din geotextil cu o densitate de minimum 300gr./mp
  • Aplicarea unui strat de pietris.
  • SOLUTIILE NOASTRE

    Firma Eco Sol Proiect exectua acest gen de termohidroizolatie la cerere. Vasta noastra experienta in domeniu va poate fi de folos in alegerea celei mai bune solutii si alegerea potrivita a materialelor si a tehnologiei de aplicat pentru cladirea dumneavoastra in functie de rezulatele pe care doriti sa le obtineti.

    Acest gen de termohidroizolatie permite accesul usor la stratul termoizolant si protejeaza mai bine stratul hidroizolant. Pe de alta parte eficienta termica a termohidrozalatiei scade odata ce stratul termoprotector este mai la suprafata in contact direct cu mediul exterior, fapt ce implica suplimentarea grosimii acestuia pentru a obtine o eficienta termica in parametri.

    Recomandam aceasta solutie in cazul teraselor necirculabile si unde termoizolatia joaca un rol secundar fata de hidroizolatie, costurile energetice nefiind o stringenta.  Dupa parerea noastra insa, o solutie completa clasica este mai eficienta din multe puncte de vedere. “Scumpul mai mult pagubeste” sau “ce iei pe mere dai pe pere” sunt situatii in care se poate ajunge daca respectivul calcul nu se face in perspectiva.

    Costurile de material versus durabilitatea in timp si eficienta energetica fac obiectul unui studiu atent pentru a obtine o alegere optima.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.