Lemnul stratificat este o noţiune relativ nouă pe piaţa românească a ferestrelor echipate cu geam termopan. Materialul lemn stratificat oferă multe avantaje faţă de lemnul clasic: nu are noduri, are fibre continue uniforme, este rezistent şi puternic. Elementele din lemn stratificat sunt foarte rezistente în timp la deformări şi nu putrezesc. Acest lemn stratificat se obţine printr-o tăiere radială a buşteanului (fie din esenţa de molid, stejar, eukalipt, pin, meranti). Prin acest tip de tăiere se obtin profile de lemn stratificat de diferite tipo-dimensiuni:
Pentru produsele din lemn stratificat folosim ca şi protecţie la ultraviolete lacuri pe baza de apă considerate 100% ecologice(SIKKENS). Lemnul face parte din materialele care au rezistat sute de ani dovedindu-şi astfel proprietăţile şi calităţile sale unice. Superioritatea lemnului stratificat este dovedită nu numai de eleganţă ci şi de rezistenţă lemnului în timp. Lemn stratificat înseamnă un material contemporan de top rezultat prin procese tehnologice de vârf ce extind şi maximalizează proprietăţile lemnului tradiţional şi elimină în totalitate defectele acestuia păstrând în acelaşi timp cele trei calităţi tradiţionale: respiraţie, caldură, nobleţe.
Durata de viaţă pe care o acordăm unei tâmplării din lemn stratificat este chiar şi de peste 50 de ani dar în condiţiile unei ingrijiri atente cu lacuri speciale de calitate superioară.
Este important de asemmenea şi sistemul de feronerie folosit la ferestre din lemn stratificat dar şi la uşi lemn stratificat. Feroneria folosită de noi este marca Ghidini şi AGB Italia, cei mai importanţi producători italieni de feronerie.
Trebuie ca tâmplăria să aibă un aspect estetic deosebit, să fie rezistentă la foc, la încercarea de efracţie, să fie ecologică şi să aibă posibilitatea să fie finisată cu vopsele ecologice. Adezivii folosiţi sunt de asemenea ecologici. Lemnul stratificat are o prestanţă şi o eleganţă care îl face să se impună pe piaţa din România.
Sticla pe care o folosim la tâmplaria din lemn stratificat este de tipul geam termopan şi poate fi de mai multe tipuri: sticla simplă float, sticla Low-E, nisip, etc. Cea mai des utilizată sticlă la ferestrele din lemn stratificat şi la uşi din lemn stratificat este aşa zisă sticlă cu emisivitate redusă LowE datorită proprietăţii de bariera termică pe care această o are. În unele situaţii se foloseşte sticla LowE cu Argon care este un gaz rar ce se introduce între foile de sticlă din geam termopan. Acesta sporeşte capacitatea de bariera termică a geamului.
Ferestre din lemn stratificatMaterialele folosite în execuţia ferestrelor noastre pot fi alese dintr-o largă varietate de esenţe: meranti, molid, stejar etc. Putem satisface toate cerinţele dumneavoastră, indiferent de gradul lor de dificultate tehnică şi de stilul arhitectonic cerut. Geamul termopan este de 22 mm grosime si utilizeaza in exclusivitate sistemul Low-E . Sticla se poate personaliza, în funcţie de cerinţele arhitectului dumneavoastră, după o sumă de caracteristici suplimentare: reflexivitate, proprietăţi antiefracţie, design ornamental, bombare, etc.
Etanseizarea se realizează prin intermediul chederelor de elastomer şi silicon.
Cremoanele AGB se încadrează perfect în structura generală datorită formei şi culorii bine definite.
Lacurile şi baiţurile hidrodiluabile, ce beneficiază de o solidă protecţie UV, sunt disponibile într-o gamă practic nelimitată de nuanţe: paltin, fag, arţar, stejar, cireş, mahon, nuc, teck, merbau, wenge,etc.
Uşi din lemn stratificatAtât uşile de intrare, cât şi uşile interioare se execută din lemn de stejar sau răşinoase, în structura ramă cu tăblie sau pot fi prevăzute cu sticla.
Uşile se execută conform dimensiunilor din teren plus căptuşelile suplimentare ale tocului (în funcţie de grosimea zidului).
În funcţie de spaţiul destinat uşilor se vor decide deschiderile şi modul lor de funcţionare: normal sau culisant.
Uşile sunt realizate şi prezentate clientului astfel încât acesta trebuie să înţeleagă şi să considere acest produs drept un obiect de mobilier.
Avand în vedere exigenţă clienţilor noştri, noi, colectivul EDBO DESIGN, încercăm să realizăm uşile de o calitate maximă.
Câteva sfaturi referitoare la uşile de interior produse de SC EDBO DESIGN-întotdeauna după realizarea lucrărilor de finisare, construcţie etc. este indicat să se elimine excesul de umiditate;
-întotdeauna sa verificaţi constructorii să realizeze golurile pentru uşi cât mai exacte din punct de vedere al dimensiunilor, mai ales grosimea zidului să fie aceeaşi pe toate cele trei laturi ale golului;
-întotdeauna usile se montează la final, după montarea pardoselilor.
Artizanatele de tâmplărie sunt lucrările de înaltă ţinută şi virtuozitate tehnică ce schimbă, prin simpla lor prezenţă, percepţia asupra unei lucrări de calitate. Prin artizanate noi înţelegem: