Precum spuneam suprafaţa totală folosită se va împărţi în două, astfel :
1) SUPRAFATA DE REPRODUCERE - la această suprafaţă se lucrează terenul în primăvară cât mai devreme şi se seamănă rapiţă românească sau italiană, sfeclă furajeră românească, floarea soarelui românească, toate la un loc, numai că procentajul o să difere (50% rapită, 25% floare, 25% sfeclă). Reproducătorii se pun când vegetaţia are 20 cm, în număr de 35de melci pe mp.. Când primii pui au mărimea unei vişine se montează scânduri pentru a veni în ajutor cu hrana uscată, deoarece vegetaţia începe să îmbătrânească (se vestejeşte), şi se murdăreşte şi de mucus nemaifiind preferată de melci. Când densitatea este destul de mare, se culeg reproducatorii rămaşi, căci o să avem o mortalitate între 50-60% la reproducere (de obicei se culeg în august). La sfârşitul lunii septembrie, mai exact pe 25 septembrie, se începe culesul pentru hibernare. Spaţiul pentru hibernare la o fermă de 5000 mp. ar trebui să fie de 30 mp. .
Ce înseamnă spaţiu de hibernare : o cameră frigorifică în care poţi controla temperatura şi umiditatea asta în cazul în care aveţi posibilitaţi financiare, sau mai ieftin profitând de climatul nostru rece , un beci sau un subsol, cu două ventilatoare montate astfel încât să avem posibilitatea să aducem aerul rece de afara şi sa-l evacuăm pe cel cald din interior. După hibernarea din perioada rece se scot melcii în primăvara când vedem că încep să mişte, de regulă 10-15 aprilie.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.