Ghidul Serviciilor
Editura C.h. Beck
inapoi la firma 600 vizite
Poza Cele mai recente aparitii editoriale
Pret: 48,4 RON
Foto

Drept penal. Partea generala. Conform noului Cod penal. Editia 2

Detalii: Drept penal. Partea generala. Conform noului Cod penal. Editia 2. Despre lucrareLucrarea analizează instituţiile juridice fundamentale ale Părţii generale a noului Cod penal (Legea nr. 286/2009), având la bază nu numai o cercetare ştiinţifică a acestora, dar şi vasta experienţă a primului autor ca practician al dreptului penal. Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor facultăţilor de drept care doresc să urmeze cariera de judecător sau procuror, autorii au avut în vedere şi tematica concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, analizând detaliat fiecare instituţie şi prezentând exemple din practica judiciară.Despre Ediţia 2Necesitatea unei noi ediţii a fost determinată de soluţiile jurisprudenţiale pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (hotărâri preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri în interesul legii) sau de Curtea Constituţională, precum şi de jurisprudenţa recentă a instanţelor naţionale în interpretarea şi aplicarea noului Cod penal.RecomandarePentru o analiză completă a problematicii cu privire la dreptul penal recomandăm consultarea lucrării de faţă împreună cu Drept penal. Partea specială. Conform Noului Cod penal. Din cuprins

Puncte forte

Despre autoriGheorghe IVAN este doctor în drept, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Mari-Claudia IVAN este doctorand în drept, membru al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.