Ghidul Serviciilor
Electric Group, Furnizor Cu Ridicata De Echipamente Electrice Si Cabluri - Bucuresti Si Cluj Napoca
inapoi la firma 3006 vizite
Poza Aparataj Electric
Foto
Foto

Comutatoarele se deosebesc de întrerupătoare prin prezenţa unor contacte suplimentare, care servesc la semnalizări sau intercondiţionări.

Întrerupătoarele şi comutatoarele pachet realizează comutări complexe. Ele permit realizarea diferitelor conexiuni în schemele electrice şi se folosesc frecvent pentru pornirea motoarelor asincrone de puteri mici, ca întrerupătoare pe tablouri de distribuţie, în automatizări, etc...

Comutatoarele au rolul de a înlocui o porţiune de circuit cu alta sau de a modifica, în mod succesiv conexiunile unuia sau mai multor circuite. Spre deosebire de întrerupătoarele care au două poziţii în circuit, comutatoarele pot avea un număr mare de poziţii.

Comutatoare pachet se folosesc pentru circuite până la 63A. Sunt realizate prin suprapunerea unor elemente numite “pachete”,  fiecare pachet fiind alcătuit dintr-un suport izolant cu două până la patru contacte fixe (fixate la periferie), un contact mobil dispus pe un ax comun tuturor pachetelor şi discuri izolante care închid fiecare element.

Comutatoare cu came sunt formate ca şi cele pachet din mai multe elemente suprapuse, acţionate de un ax comun. Pe ax sunt dispuse came de diferite profile, câte una pentru fiecare element.

- comutatoare stea-triunghi - comutatoare cu pârghie - comutatoare pornit - oprit - comutatoare cu trepte - inversoare - comutator ampermetric - chei ampermetrice - comutator voltmetric - chei voltmetrice

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.