Ghidul Serviciilor
Electric Group, Furnizor Cu Ridicata De Echipamente Electrice Si Cabluri - Bucuresti Si Cluj Napoca
inapoi la firma 3046 vizite
Poza Automatizari
Foto
Foto

Acumulatorii sunt sisteme electrochimice de stocare (acumulare) a energiei electrice sub formă de energie chimică, a căror funcţionare se bazează pe reacţii electrochimic de active reversibile. Desfăşurarea spontană a reacţiei electrochimice corespunde transformării energiei chimice în energie electrică şi coincide cu descărcarea acumulatorului, deci cu furnizarea de curent electric.

În cursul procesului de încărcare a acumulatorului, energia electrică furnizată de o sursă de curent continuu regenerează substanţele electroactive (formă de energie chimică), reacţia în sens invers celui spontan.

În mod curent, acumulatoarele constituie modalitatea de bază în stocarea pe termen scurt a energiei electrice necesare funcţionării unor consumatori izolaţi, portabili sau ficşi, terestri, navali sau spaţiali.

Caracteristicile unui acumulator sunt: - curba de descărcare cu un platou cât mai mare (furnizează aceeaşi tensiune de-a lungul întregii perioade de funcţionare) - posibilitatea de încârcarea în mai multe rânduri - durata de încărcare scurtă - nu se autodescarcă în timp (dacă nu este folosit), adică autodescărcarea are o valoare foarte mică - este uşor - ocupă un volum mic - este reciclabil

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.