Ghidul Serviciilor
Alc Electrical Testing Bucuresti - Buletine Pram. Verificari Si Masuratori Pram, Termoviziune Instalatii Electrice
inapoi la firma 1284 vizite
Poza Verificari PRAM
Foto
Foto

Verificarile PRAM si testarile periodice ale instalatiei electrice reprezinta primul pas pentru siguranţa personalului care exploateaza sau utilizeaza echipamente si aparatura electrica.Tehnicienii ALC ELECTRICAL TESTING au o indelungata experienta profesionala in activitatea de incercari, testari si VERIFICARI PRAM a instalaţiilor si echipamentelor electrice. Stransa colaborare cu cea mai importanta Asociatie profesionala din domeniu, Asociatia Romana a Electricienilor – AREL, asigura tehnicienilor noştri cunoştinţe amanuntite si detaliate privind verificarile si testarile periodice cerute de legislatia in vigoare. 

Cunostintele aprofundate in domeniu, calitatea serviciilor si nu in ultimul rand preturile decente, sunt atuuri care ne diferentiaza în competitia cu alte organizatii din domeniu. 

SCOPUL VERIFICARILOR PRAM - CERTIFICARE SI AVIZ PRAM

Aceste verificari periodice PRAM sunt foarte importante deoarece eventualele abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritătii imobilelor sau asupra vieţilor omenesti şi de aceea recomandam efectuarea acestor verificari PRAM la termenele scadente, precum si de fiecare dată când consideraţi că instalaţia electrică trebuie verificata, avizata sau certificata pram.

Prin masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant si a continuitatii instalatiei de legare la pamant (racord de legare la pamant, nul de protectie, conductoare de echipotentializare, etc.), putem sa verificam gradul de protectie pe care il asigura aceasta instalatie impotriva electrocutarii, dar si sa constatam gradul de uzură a instalaţiilor propiuzise, sau pieselor conexe ce aparţin de acestea.

In urma acestor Verificari PRAM vom putea evalua instalatia si intervenii la timp pentru a executa reparaţiile necesare, astfel încat sa se evite eventualele accidente ce ar putea să apară din cauza defecţiunilor.

Siguranţa devine astfel masurabila !

 ŞTIAŢI CĂ…

Reglementarile legale în vigoare prevad obligativitatea în sarcina propietarului privind verificarea periodica a instalaţiilor electrice?Nerespectarea perioadei de verificare este un posibil factor de pericol?Instalatiile verificate la timp reduce considerabil riscul unui posibil accident?Anual se produc accidente (electrocutari, incendii, etc.) din cauza lipsei de importanta acordate verificarilor instalatiei electrice?

FRECVENŢA VERIFICARILOR PRAM

Procesele de îmbătrânire, precum şi influenţele atmosferice şi ale regimului de funcţionare au o influenta considerabila asupra fiabilitatii şi eficacitatii instalatiilor de impamantare, dar şi a celor de protecţie impotriva loviturilor la trasnet. Funcţionalitatea de lunga durata a instalaţiilor electrice, chiar şi în cazul modificarii condiţiilor de exploatare reprezinta elementul central al verificarilor PRAM periodice.

Frecvenţa verificarilor periodice a unei instalaţii, trebuie sa fie determinată de tipul instalaţiei, a echipamentelor folosite, de frecvența şi calitatea mentenanţei, dar nu în ultimul rând de influenţele externe la care acestea sunt supuse.

Conform normativului I7/2011, periodicitatea maximă de verificare a unei prize de pamant este 2 ani in medii putin periculoase si anual în medii periculoase şi foarte periculoase. Continuitatea racordurilor de la centura de impamantare la TEG si de la TEG la fiecare TED, starea barelor PE, continuitatea nulului de protectie din barele PE ale fiecarui TED pana la locul de racord al consumatorilor va fi masurata cel putin 1 data pe an.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.