Ghidul Serviciilor
Electrical Connect (El-Con) Instalatii Electrice Civile Si Industriale - Bucuresti
inapoi la firma 335 vizite
Poza Masuratori PRAM
Foto

Scopul verificarilor PRAM – certificat pram si aviz pram :

Masuratori PRAM pentru :

Prize de pamant – impamantare, Prize de pamant pentru paratrasnet si paratonier, Centuri impamantare interioare din cladiri, Prize de pamant egalizare potential, Tablouri electrice, Borniere “PE” din tablourile electrice de distributie, Tablouri electrice secundare, Prize monofazate 230V, Prize 400V trifazate, Prelungitoare, Prize 230V in constructie modulara , Utilaje pentru zonele de productie (patiserii, spalatorii, fabrici, restaurante, etc), Motoare electrice , Motoare si sasiu metalic linie de productie, Piese de echipotential – descarcari electrostatice, Pardoseli electroizolante – echipament individual de protectie manusi si cizme electroizolante , Rezistivitatea solului – proiectare priza de pamant si pH, Chilere, Instalatii pompe si motoare, Grupuri electrogene etc, Priza cu impamantare, Protectie catodica.

Periodicitate verificari PRAM . Frecventa verificarilor PRAM

Verificari PRAM periodicitate reprezinta in general periodicitatea verificarilor care este de 12 sau 6 luni. Recomadam sa faceti verificarea PRAM completa (priza de pamant, tablou electric, prize si utilaje) o data pe an – 12 luni.

Pentru a tine sub control evolutia unei prize de pamant si pentru a cunoaste valoarea exacta a acesteia trebuie efectuate masuratori pram o data la 6 luni(iarna si vara) pentru ca atunci avem sol inghetat, sol uscat si sol umed. Valoarea rezistentei de dispersie nu este constanta datorita coroziunii (rugina) , a factorilor de sol dar si a exploatarii prizei de pamant (traznet, utilizare gresita ca nul de lucru etc).

Dat fiind ca rezistivitatea solului nu este omogena , iar distanta intre electrozii de test este aleasa experimental se recomanda ca valoarea calculata sa fie media aritmetica intre 3 (trei) la distante diferite ale electrozilor. Metoda de test a celor 3 sau 4 electrozi cu deschidere de piesa de separatie (eclisa impamantare) este cea mai exacta.

Continuitatea racordurilor de la priza de pamant catre diversi consumatori : prize 230V, tablouri electrice, consumatori, prelungitoare etc este limitata la 1 an conform cap.8 tabel din normativul I7/2011.

Certificatul si verificarile PRAM :

Verificarile PRAM cuprind o gama mare de masuratori electrice, lucrari pram (joasa tensiune, medie tensiune si inalta tensiune, transformatoare, AAR, intrerupatoare etc.)

Cele mai uzuale masuratori PRAM sunt pe partea de joasa tensiune – dat fiind ca aceasta este cel mai des utilizata pe teritoriul tarii noastre Romania.

Buletine PRAM / Certificat PRAM/ Rapoartele verificarilor periodice :

Pentru monitorizare si mentenanta continua trebuie sa fie pastrate inregistrari periodice.

Verificarile periodice executate de EL-CON se finalizeaza gratuit printr-un Buletin PRAM / Raport de verificare periodica, insotit de Avizul PRAM. Acest Buletin PRAM, Aviz PRAM sau Certificat PRAM trebuie sa contina informatiile minime cerute de legislatie si anume:

Verificarea rezistentei de dispersie la prizele de pamant, autorizare PRAM :

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.